Van'da Korona virüslü halay... MASKE TAKILMADI, HALAY ÇEKİLDİ, SOSYAL MESAFE ES GEÇİLDİ

TAKİP ET

Koronavirüs tedbirleri kapsamında düğünlerin sosyal mesafeye ve maske kuralına uyulması gerektiği söylenildi. Fakat Van'da bu durum biraz daha farklı oldu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında düğünlerin sosyal mesafeye ve maske kuralına uyulması gerektiği söylenildi. Fakat Van'da bu durum biraz daha farklı oldu.

Türkiye genelinde yayılan genelgede Van Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, Koronavirüs tedbirleri kapsamında, il genelinde yapılacak; sünnet, nişan, kına ve düğünler için yeni düzenleme yapıldığı açıklanmıştı. Doğu ve Güneydoğu bölgesinde bu tedbirler kulak arakası yapıldı.

Düğün sahipleri, oğlunun mutlu günlerinde misafirleri uyarmasına rağmen, maske takılmadı. Yetkililer  bu durumu maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarını anlatsa da bazı düğünlerde bu durum hiç gerçekleşmedi.

Van'da kır düğünlerinde kurallara uyulmaması korona virüsü daha çok etkin kıldı.

Van'da bulunan yetkililerin uyarmalarına rağmen, MASKE TAKILMADI, HALAY ÇEKİLDİ, SOSYAL MESAFE ES GEÇİLDİ. Bu durumdan şikayetçi olan vatandaşlar sitem etti.

Düğüne davetli bir vatandaş; " Değerli ağabeyim. Bu memlekette vazgeçilmez üç şey vardır. Göl, Su ve düğündür. Bizlerde üç geleneğimizi yaşıyoruz. Koronavirüsü istediğiniz kadar anlatın. İstediğiniz kadar söyleyin. Bunlar durmazlar, korona olacaklarını bile bile oynarlar. Yazık bu durum hem de çok yazık. Görüyorsunuz ben ne kadar uzakta oturmuşum. Siz istediğiniz kadar anlatın, onlar aldırmıyorlar. Bilmiyorlar ki ne durum olduğunu... Yetkililerden sadece bunu istiyoruz. Mahalle aralarında bulunan düğünlere de bakmalarını ve onları tekrar uyarmalarını..."dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - SEVDA YETKİN
 

halay van koronavirüs güncel