VAN'DA KÖYLERİN SIRRI ORTAYA ÇIKTI

TAKİP ET

Son dönemde yaşanan salgın nedeniyle çoğu kişi sağlıklı ve organik olana yöneldi. Organik denince akla ilk gelen yerlerden biri de köy oluyor. Köy hayatı hem daha sağlıklı yaşama olasılığı hem de doğal beslenme imkanı sağlıyor.

Birçok insan köye yerleşip işlerini uzaktan yürütüyor ya da  hayvancıkla ve tarımla uğraşıyor. Köylerin albenisi arttıkça köydeki etkinlikler de gün geçtikçe artıyor. Köy hayatı şehrin kalabalığından uzak olduğundan dolayı sessizliği seven insanlarca da tercih noktası haline geliyor. Köyde yaşayanlar bu yaşamın daha sağlıklı olduğuna inanarak yemeklerini de doğal ortamlarda yapmaya özen gösteriyorlar.  

 Köyde kalıcı olarak yaşayan Zeynep Öğretmen evin dışında kurdukları sobanın üstünde yemek yaparak yemeklerin bu şekilde daha lezzetli olduğunu söyledi.Zeynep öğretmen:"Doğduğumdan beri köy hayatı içesindeyim. Köyde yaşamanın artılarını çok gördüm. Köy hayatının gerek sağlık açısından gerekşe eski kültürleri takip etmek açısından bana çok olumlu etkileri oldu.
 

En basitinden köyde içilen çay bile insana doğal bir etki yaratıyor. Yemeklerimizi genelde dışarıda kurduğumuz sobanın üstünde pişiriyoruz. Bu şekilde yemeğin lezzeti daha güzel oluyor. Köy hayatının bu gibi güzellikleri olduğu gibi zorlukları da var tabi ama hayatı devam etirmek güzel. Koşullar ne olursa olsun her durumu değerlendirmek önemli."diyen Zeynep öğretmen, doğallığı seven herkesin, köy hayatını tercih etmesi gerektiğini söyledi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - Van haber
SEVDA YETKİN

 




köylerin sırrı ortaya çıktı van gazetesi zeynep öğretmen köy hayatı köy doğal sağlık organik soba lezzet hayvan tarım van