Van'da maaşını bankadan çekti ama çektiği para, hatalı çıktı

TAKİP ET

Van'ın İpekyolu ilçesinde bulunan Yalı mahallesinde ikamet eden Muzaffer Öztürk, 100 lira hatalı basım banknot fark etti.

Van’da bulunan bir bankada parasını çekerken banknotu eksik para ile karşılaşınca yetkililere önce sordu, sonra soluğu Van Gazetesi haber merkezinde aldı.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER -

Van’da maaşını çektikten sonra 100 Türk lirasının basım hatası olduğunu fark eden Muzaffer Öztürk, koleksiyonculara ve yetkililere seslendi.

Alınan bilgilere göre; Van’ın İpekyolu ilçesi İskele caddesinde bulunan Yalı mahallesinde 100 Türk lirasının banknotun hatalı olduğunu belirten Muzaffer Öztürk, “Bu yüz lirayı bankadan çekerken gördüm.  Paramı sayarken 100 lirada bulunan bir sıfırın olmadığını, paranın alt bölümünde bulunan 100 liranın yarısının da bulunmadığını ve paranın orta kısmında yer alan yıldızın üstünde bulunan hatalarının olduğunu fark ettim.

Bankadan paramı çektikten sonra fark ettiğim hatalı banknotu banka personeline sorgulattım. Paranın hatalı olmadığını ve sadece basım hatası olduğunu ifade etti. Bende bunun üzerine bu parayı haberlere yansıtmak istedim. Daha önce bu tip durumların olduğunu ve koleksiyoncuların bu tarz paraya talep ettiklerini duydum. Bende bu parayı koleksiyonculara duyurmak istedim.

Televizyonda 50 Türk lirasına 75 bin lira istediklerini gördüm ve duydum. Bunun üzerine bende bu tarz paraları isteyen kişilere verilen paranın yarısını istiyorum. Bu konuda koleksiyoncuların ilgilenmeleri ve 0535 889 74 32 numaralı telefonumu aramalarını bekliyorum. “dedi.


VİDEO İÇİN AŞAĞIYA BAKINIZ

VAN GAZETESİ – 0544 409 0328
ÖZEL HABER – EYŞAN YETKİN
MONTAJ: SEVDA YETKİN


 



banknot van hatalı para van’da hatalı paralar van bankaları 100 lira hatalı çıknca muzaffer öztürk hatalı paralar van haber 75 bin liranın yarısı