Van'da mağaza çalışanları sitem etti

TAKİP ET

Van'da mağazacılar, Dünya Mağazacılık Günü'nü kutlamak ve sektördeki deneyimlerini paylaşmak amacıyla  röportajlara katıldı.

Satış danışmanları, müşteri memnuniyeti, uzun mesailer ve işveren beklentileri gibi konularda mağazada hizmet veren bazı çalışanlar açıklamalarda bulunuldu.

Van Mağazalarında Çalışanlar, Dünya Mağazacılık Günü dolayısıyla dektördeki zorlukları paylaştı.

Bugün Van'da bir grup mağazada, dünya çapında 12 Aralık'ta  kutlanan Mağazacılık Günü dolayısıyla satış danışmanlarıyla röportaj yapıldı. Meral Hanım, 7 yıllık deneyimiyle sektördeki zorlukları paylaştı. İnsanlarla bire bir ilgilenmenin, müşterilerin uzun süre alışveriş yapmalarını beklemenin ve her zaman güler yüzlü olmanın zorluğuna vurgu yaptı.

Diğer bir mağazada ise Elif Hanım, 2 yıldır mağaza işinde çalıştığını belirtti. Başlangıçta zorlandığını ancak zamanla alıştığını dile getiren Elif, mesailerinin bazen sadece iki saat sürebildiğini ve müşteri memnuniyetinin her zaman öncelikli olduğunu söyledi.

Osman Bey ile yapılan bir diğer görüşmede mağazacılığın zor bir iş olduğunu söyledi. Müşterilerle karşılaşmanın ve onlarla iletişim kurmanın zorluklarına değinen Osman Bey, sektörlerinin her türlü insanla karşılaşmayı mümkün kıldığını belirtti.

Ayşe Hanım, mağazacılığın zorluğunu vurgularken işverenlerden de şikayet etti. İşverenlerin her yere güvenlik kameraları yerleştirmesini ve sürekli ayakta durma zorunluluğunu insafsızlık olarak değerlendirdi. Uzun soluklu çalışmak isteyenlere işverenin önemini vurgulayan Ayşe Hanım, işletmelerin daha insaflı olması gerektiğini ifade etti.

Van Gazetesi ailesi olarak, dünya mağazacılık gününü kutlarız ve tüm mağazacılara bol kazançlı günler dileriz.

 

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

 

 

 

van mağaza işletme vanhaber