Van'da Matbah-ı Van Açıldı

TAKİP ET

Van'ın kültürüne, değerine ve saygınlığına yakışır kahvaltı salonu açan, işlerinin hassasiyetini bilen 'Matbah-ı Van' (Van mutfağı kahvaltı ve beş çayı) olarak faaliyet gösteren işletme yöneticileri Gonca Güray ve Cengiz Gündüz taraflarından Van ve ulusal basına bilgiler aktarıldı.

VAN HABER - Van; kültürüyle, misafir perverliğiyle, tarihiyle, sıcaklığıyla, mevsimiyle ve en önemlisi kahvaltısıyla biliniyor. Bizlerde Türkiye ve İran’da yayın yapan Van Gazetesi sayfamıza bu güzel mekana yer vermek istedik. Haber dilinde yazmaktan çok daha sıcak bir sohbet olması adına, sizlere daha rahat bu güzel mekanı anlatmayı uygun bulduk. 

Van’da diğer kahvaltı kültüründen farklı sunumları, pandemi dönemi önlemleri, aile sıcaklığında ortamlarını bizzat gördük. Sizlerinde bu anlamlı ve güzel mekanda olmanızı tavsiye eder, hayırlı okumalar dileriz.

Matbah-ı Van yöneticilerinden olan Gonca Güray, “Bizim ilk amacımız, insanlara Van kahvaltısını doğru şekilde anlatmak. Böyle bir mekanı açmak istedik. Ürünlerin doğallığından kalitesinden ödün vermedik. Evimde çocuklarıma ne yediriyorsam, buraya gelen misafirlerimize de onu yediriyoruz. Bu işletmede 9 kişi çalışıyoruz, 7 kişi istihdam ediyoruz.”dedi

Ardından konuşmalarına devam eden Güray, “Matbah Osmanlıda mutfak demek. Bizde insanları biraz tarih yolculuğuna çıkardık. Bizde bu ismi kullanarak, Van mutfağı olsun istedik. Burada müşteri oturduğu zaman her şey o an taze olarak hazırlanıyor. Tabaklarda önceden bekletmiyoruz. Pratik bir şekilde müşterimize servis yapıyoruz.”diyerek konuşmalarına şunları ilave etti.

Güray, “Bence insanlar burayı doğallığı ve ürünlerimizin orijinalliği ve lezzeti için tercih etsin. Ben ve Cengiz usta ile birlikte en lezzetli şekilde yapıyoruz. Reçelleri evimizde yapıyoruz.”dedi.

Matbah-ı Van yöneticilerinden olan Gonca Güray’ın sohbeti ardından, uzun yıllardır bu sektörde faaliyet gösteren işletme yöneticilerinden birde Cengiz Gündüz ile sohbette bulundu.

Matbah-ı Van yetkililerinden biri ise; Cengiz Gündüz, " Van mutfağı ve diğer mutfak alanlarında hizmet veriyorum. Van'a gelen yerli ve yabancı turistlerin Van kahvaltısından yakındıklarını, ürünlerin doğallığını kaybettiğini duydum. Bu anlamda böyle bir işletme açmaya karar verdik. Bu kapsamda mutfakta yapabildiklerimizi olabildiğince doğal yapmaya çalıştık. Yapamadıklarımızı da bizzat yerinden temin etmeye çalıştık. Bütün ürünlerin sağlıklı ve doğal olmasına dikkat ediyoruz. Burada insanlara Van kahvaltısını en iyi ve en doğal şekilde sunmayı hedefliyoruz. " dedi.

VAN GAZETESİ 2020 HAZİRAN ©

HİKMETULLAH YETKİN - 0544 409 0328
MONTAJ: EYŞAN YETKİN
TASARIM: SEVDA YETKİN
YAZI İNCELEME: İSLAM KANAT


matba-ı van van kahvaltı cengiz gündüz gonca güray van haber van gazetesi van kahvaltı