Van'da Mezarlık Bilgi Sistemi Devrede

TAKİP ET

Van Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sevdiklerinin mezarlarını daha kolay bir şekilde bulmalarına yardımcı olmak amacıyla 'Mezarlık Bilgi Sistemi'ni devreye aldı.

Van Büyükşehir Belediyesi, yeni Mezarlık Bilgi Sistemi ile vatandaşlara sevdiklerinin mezarlarını bulmayı kolaylaştırıyor. Artık vefat edenlerin bilgilerine dijital ortamda hızlıca ulaşabilirsiniz.

Van Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından geliştirilen 'Mezarlık Bilgi Sistemi', artık hizmetinizde. Bu sistem sayesinde, vefat eden kişilerin isimleri, mezar yerleri ve defin tarihleri gibi bilgilere dijital platformda kolayca erişebilirsiniz.

Akköprü, Garipler, Süphan, Selimbey, İskele, Yalımerez, Seyrantepe, Yenimahalle, Hacıbekir, Eskişehir ve Doğu mezarlığı gibi Van merkezinde bulunan 1200'den fazla mezarlık, bu sisteme dahil edildi. Şu ana kadar 19,064 kişinin bilgileri sisteme yüklendi.

Artık sevdiklerinizi ziyaret etmek ve mezarlarını bulmak daha da kolaylaştı. Van Büyükşehir Belediyesi, 'Mezarlık Bilgi Sistemi' ile vatandaşlarına büyük bir kolaylık sunuyor.

 

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

van büyükşehir belediyesi mezarlık van haber van haberleri