Van'da milyonluk ürün küle döndü, Videolu

TAKİP ET

Van ili İpekyolu ilçesinde 40 iş yerinde milyonluk ürün küle döndü.

Olay, 03.04.2023 tarihinde Van’ın İpekyolu ilçesi Beşyol mevkisinde bulunan Tuşba Halk Pazarında yangın meydana gelmişti.

Olay yerine gelen Van Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti ama milyonluk ürün küle döndü. Tuşba Halk pazarı esnafları küle dönen ürünlerinin kullanılamaz halde olduğunu ve milyonluk ürünlerinin küle döndüğünü ifade ederek yetkililerden destek istedi.

RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİNDE MİLYONLUK SERVET KÜLE DÖNDÜ

40 iş yerinden fazla iş yerinin yangında küle döndüğünü ve Ramazan Bayramı öncesi iş yerlerine yeni ürünler alan esnaflar çaresizce yardım beklediğini vurguladı.

Tuşba halk pazarında mağdur olan esnaflardan aldığımız bilgilere göre; terzinin eve gittiği saatte ütünün takılı unuttuğunu ve yangının meydana geldiği ifade edildi.
Orada bulunan esnafların terzi esnafı suçlayarak, darp edildiği iddiası da esnaflar arasından konuşuldu.

Tuşba Halk Pazarı Esnafı Yardım Bekliyor…

“GELEN VAR AMA ÇÖZEN YOK”DENİLDİ

Halk pazarının Van haber gazetesine yaptığı açıklamada; “Biz esnaflar olarak çok zor durumdayız. Görüntüler ortada olduğunu buradan belirtmek isterim.

Tüm yetkililere buradan seslenmek isterim. Ramazan Bayramı öncesinde yeni aldığımız ürünler küle döndü. Bu konuda yetkili amirlerimiz yardımcı olsun.

Burada bulunan birçoğumuzun iş yeri sigortası bulunmuyor… Bizler, çok mağduruz. Borçla aldığımız ürünlerin birçoğunun parasını veremedik. Güne böyle bir sıkıntı ile uyandık. Sorun kimde olursa olsun. Bu konunun çözülmesini istiyoruz. Buraya gelip giden çok kişi oldu ama gel görelim ki kimse yardım için çaba sarf etmiyor…”dedi.

Van Haber Gazetesi – Özel Haber – Adem Yalçın , vanhaber , 


 

Van Yangın Tuşba Halk Pazarı vanhaber Van Gazetesi Van Haber milyonluk ürün Ramazan Bayramı Borç