Van'da O İlçeye Bir Kayyum Daha Atandı

TAKİP ET

Gözaltı süreci devam eden Belediye Başkanı Çetin'in yerine, İçişleri Bakanlığınca Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu görevlendirilirdi.

 Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'terör' soruşturması kapsamında verilen yakalama kararı doğrultusunda polis ve jandarma ekipleri, 15 Ekim'de Erciş Belediyesi Başkanı Yıldız Çetin ve 13 Belediye Meclis üyesinin evine operasyon düzenledi. Operasyonda Çetin ile birlikte 14 meclis üyesi gözaltına alındı. Çetin ve beraberindeki Belediye Meclis üyeleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Jandarmadaki sorguları tamamlanan 10 belediye meclis üyesi, dün akşam çıkarıldıkları mahkemece 'terör örgütüne üye olmak', 'PKK/KCK'ya eleman kazandırmak' suçlarından tutuklanarak Van F Tipi Cezaevi'ne gönderilirken, Çetin ve beraberindeki 4 meclis üyesinin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları hala devam ediyor. Gözaltı süreci devam eden Belediye Başkanı Çetin'in yerine, İçişleri Bakanlığı kararınca Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu görevlendirilirdi.

 

vanda o İlçeye bir kayyum daha atandı erciş cumhuriyet başsavcılığı yıldız Çetin belediye meclis üyeleri operasyon van f tipi cezaevi pkk/kck İçişleri bakanlığı erciş kaymakam nuri mehmetbeyoğlu van gazetesi