Van'da özel hastanelere rağbet düştü

TAKİP ET

Van ilinde hizmet veren özel hastanelerde giriş ücretlerinin artmasıyla birlikte hasta sayısında düşüş yaşandı.

İddiaya göre; Van ilinde hizmet veren özel hastanelerde giriş ücretlerinin artması hasebiyle düşüş yaşandı. Van'da bulunan bir özel hastaneye giden T.N (35) adlı şahıs, uzun süredir Kulak Burun Boğaza randevu bulamadığını ve şu an ise gittiğinde Kulak Burun Boğaza randevu aldığını ama giriş ücreti yüksek olduğu içinde fazla tercih etmeyeceğini vurguladı.

T.N'nin açıklamasında;" Van ilinde özel hastane denildiğinde özel muayene, randevu ve özel hizmet anlamına gelmektedir. Bazı özel hastanelerde doktor bulmak zorlaştı. Bazı cihazlar çok eski ve yatırım alanında eksiktir. Bende geçtiğimiz günlerde randevu bulamazken, şu an randevu buldum ve merak ettim neden hastanede fazla kişi yok diye. Sonra muayene ücreti öderken anladım ki hastalar yüksek fiyatlardan dolayı gelmiyor.”dedi.

Artan fiyatların ardından özel hastanelerde ayakta durabilmek için fiyat politikalarını güncellediğini hemen hemen herkes bilmektedir. Hastanelerde görev yapan sağlık çalışanların maaşları ve diğer giderlerinde arttığını vurgulayan H.B (34) adlı şahıs ise; "Van ilinde hastaneye rağbet mutlaka vardır. Fakat, ekonomik alanda hastaneler zorlu dönemlerde geçtiklerini unutmamak gerekir. Halkın alım gücünün azalması ve sağlık alanında bazı sorunların yaşanması hasta sayılarında düşmesine sebep olabilir. Van ilinde her hastanede görev yapan sağlık çalışanlarını ve ekonomiyi düşünmekte gerektiğini buradan belirtmek isteriz. Devlet hastanelerine rağbetin artması ise; birçok faktörde değerlendirilebilir."dedi.

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber - hastane - hasta
 

Van vanhaber hastane randevu özel hasta