Van'da Parkomat uygulamasına tepki: Araçlarımızı çatıya mı çıkaralım?

TAKİP ET

Van Büyükşehir Belediyesinin 2017 yılında başlattığı parkomat uygulamasının genişleyerek cadde ve sokaklara yayılmasına tepki gösteren yurttaşlar, "Araçlarımızı evin çatısına mı çıkaralım?" dedi.

Van Haber -  Van Gazetesi - Van Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılında başlattığı Yol Üstü Otopark Sistemi (parkomat) uygulaması geçen 3 yıl içinde genişleyerek cadde ve sokaklara yayıldı. İlk başlatıldığında bazı ara cadde ve sokaklarda uygulanan ücretli otopark uygulaması geçtiğimiz aylarda yapılan ihaleyle kent merkezinin her yerinde uygulanmaya başlandı. Kentin 922 araçlık park kapasitesi bin 570’e çıkarılarak, birçok yeni cadde ve sokak bu kapsama alındı. Yurttaşlar uygulamanın sokaklara kadar inmesinden şikayet ederek, "Araçlarımızı evin çatısına mı çıkaralım?" diye tepki gösterdi.  


‘İNSANLARDAN ZORLA PARA ALIYORLAR'  

Parkomat uygulaması yerine araç park alanlarının yapılması gerektiğini belirten Nurettin Daday, "Belediyenin üstüne düşen görevi yerine getirmesini istiyoruz. Parkomat uygulaması insanlardan zorla para alma uygulamasıdır. Biran önce parkomatların kalkmasını istiyoruz” dedi. 200 TL parkomat borcu olan Daday, parkomatçıların mahalleye kadar girdiğini dile getirerek, “Artık aracımı evin önüne değil, evin çatısına çıkaracağım” diye belirtti.  

‘ARAÇLARIMIZI ÇARŞIYA GETİREMİYORUZ'  

Araçlarını merkeze getiremediklerini dile getiren yurttaşlardan Engin Kıya, "Bu yaşanan sıkıntılar yetmezmiş gibi bir de parkomat uygulaması için para veriyoruz. 5 dakika markete gidip geliyoruz parkomat hemen fiş kesiyor. Belediyenin almış olduğu bu karar yanlıştır. İki Nisan Caddesi merkeze çok uzak olmasına rağmen o yolu da uygulamaya koymuşlar. Yolsuzluk desen had safhaya ulaşmış durumda. Parkomatların kalkmasını istiyoruz” diye konuştu.  

‘BU MEMLEKETTE DÜZEN YOK’

 Yenimahalle- Bostaniçi Minibüs Durağı Başkanı Nadir Daday, “Parkomat uygulaması bazı noktalarda olacak dediler; ama şimdi merkezin her yerine bu uygulamayı sokmuşlar. İnsanlar bu durumdan rahatsız. Bütün şehre parkomat uygulaması getirmeleri normal bir durum. Yıllardır bu memlekette yaşıyorum, şimdiye kadar bir düzen görmedim. 

Bu durumdan rahatsız olan yurttaşlardan Mehmet Taşkıran ise memlekette araç park alanının eksik olduğunu, belediyenin araçlar için alan açmak yerine parkomat uygulamasına başvurduğunu söyledi. 

habererciş1


yol Üstü otopark sistemi van da parkomat van da parkomat sorunu van büyükşehir belediyesi van haber van gazetesi parkomat uygulamasına tepki van da parkomata tepki araçları çatıya mı çıkaralım son dakika van