320 GR ADI VAR AMA KENDİSİ YOK

TAKİP ET

Van ilinde hizmet veren bazı fırınlarda 320 gram ekmeğin gramajı düşürüldü ve halka düşük gramajla ekmek satıldı.

Van ilinde Ramazan Pidesi zammın olunmayacağı ve sabit olunacağı açıklandı. Buna istinaden çiftli pide olarak satışa sunulan Ramazan Pidelerinin 320 gr verilmesi gerekirken, bazı esnaflar buna aldırış etmeden gramajda oynama yaptı.

Ramazan ayında vatandaşın tek sığınağı olan pide ekmeğini alan vatandaşlar bu durumdan rahatsızlığını dile getirdi.

Van Haber Gazetesi muhabiri ve Van Sokak Haber imtiyaz sahibi Eyşan Yetkin’in yaptığı röportajda; Van ilinde Ramazan Pidesi adı altında satılan pide ekmeklerinin zam olmaması ama buna rağmen bazı esnafların gramaj ile oynaması haliyle Van’da yaşayan vatandaşların dikkatini çektiğini kaleme aldı.

Vatandaş; ”Son dönemlerde her ürün zamlandı. Bazı ürünlerde olduğu yerde zam yemeden küçülmeye gitti. Gerçi buda geçen yıla rağmen yüzde yüz zamlandı. Geçen yıl çiftli pide ekmek 2,50 kuruş iken, bu yıl %100 zam ile 5 liradan satışa sunuldu.

Sorulduğunda; yağı, personeli ve ekonomiyi öne sürüldü. Sizce bu halk için büyük sıkıntı değil mi? Van ili tarım ve hayvancılık ili değil mi? Kendi buğdaylarımızı, kendi unumuzu üretmiyor muyuz? Kendi ürünlerimizi satışa sunmuyor muyuz? Tabi esnafında bu durumda halkı olan her zaman yanları vardır ama zam olunsa bile hakkını vermek en büyük erdemliktir. Ben aileme bakmakla mükellefim. 320 gram ekmek belki göze fazla gelmez ama bizler ekmekle doyan bir toplumuz.

Hayatımızda ekmek olmazsa bir sıfır yeniğiz. Bu durumdan rahat mıyız? Tabi ki değiliz ama yapacak bir şey yok. Bizim durumumuzda olan ailelerin çoğu ekmek olmadan hayatlarını sürdüremiyor. Bu konuda yetkililerimizden tek ricamız vardır. Resmi üniforma dışında bir fırına girmeleri ve Ramazan pidelerini alıp tartmaları daha makbul olacaktır. Çünkü öyle olmazsa gerçekten milletin hakkı olmuş olur. Buradan tüm yetkili mecralarımıza seslenmek isterim. Lütfen hakkından fazlasını göz ardı edenlere müsemma etmesinler.”dedi.

VAN GAZETESİ -ÖZEL HABER
 

Van Haber Ramazan Pide