Van'da sahil güvenlik desteği arttırılmalı 

TAKİP ET

Van'ın İpekyolu ilçesinde serinlemek için Van Gölü'ne giren 2'si kardeş 3 çocuk hayatını kaybetmesi üzerine sahil güvenliğin eksik olması anlamında tepkiler başladı. 

Van’ın İpekyolu ilçesinde serinlemek için Van Gölü’ne giren 2’si kardeş 3 çocuk hayatını kaybetmesi üzerine sahil güvenliğin eksik olması anlamında tepkiler başladı. 


Van’da sahil güvenlik anlamında büyük eksikliklerin olduğunu söyleyen Feqîyê Teyran Kültür, Sanat, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muammer Takıs, “Van’da geçtiğimiz günlerde üç canımız, üç yavrumuz Van Gölüne serinlemek için girmek isterken canından oldu. Her yıl bu tür olayları vatandaşlarımız maalesef yaşıyor. Özellikle Gevaş ilçesi sınırları içerisinde sahil kenarı piknik alanları çok fazla, bu alanlarda belediyeler gerekli önlemleri almalı, bunun yanı sıra Sahil güvenlik uzmanlarının da yaz aylarında bu alanlarda ekipleri arttırması gerekiyor.

Her yıl bu şekilde canlarımızı kaybediyoruz, yetkililerin bu konuda gerekli tüm tedbirleri alarak görev yapmaya davet ediyorum. Belediyecilik sadece yol yapım hizmetiyle bitmiyor, sahili, Van gölüne yakın piknik alanları olan tüm belediyelerimiz insanlarımızın canı, sağlığı için çalışması gerekiyor. Gevaş, Edremit, İpekyolu, Tuşba Erciş ilçelerimiz ve özellikle Van büyükşehir Belediyesi'nin cankurtaran sahil güvenlik ile alakalı acil bir çalışma yapması gerekiyor” dedi. 

 

Van Haber Gazetesi 
 

van van gölü boğulma sahil güvenlik muammer takıs feqiye teyran van haberleri