Van' da Sahil Yolu Rüyası Gerçeğe Dönüşüyor!

TAKİP ET

Van Büyükşehir Belediyesi'nin Prestij Projesi, Vanlı severlere Eşsiz Bir Sahil Deneyimi Sunmaya Hazırlanıyor.

Sahil Yolu, Ağaçlandırma ve Rekreasyon Alanlarıyla Yeniden Doğuyor!"

Van Büyükşehir Belediyesi'nin prestij projelerinden biri olan sahil yolunda, peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları hızla ilerliyor. Vanlılar tarafından uzun zamandır beklenen bu proje, kısa bir süre içinde tamamlanarak hizmete sunulacak.

Projenin asfalt çalışmaları tamamlanmış durumda, ancak peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Bu çalışmalarda mevsime uygun bir şekilde 400 adet Çınar, 300 adet Süs Elması, 300 adet İğde, 200 adet Dilbudak, 800 adet Akçaağaç, 100 adet Söğüt ağacı, bin 570 Mazı Çiçeği, 20 bin adet gül, 30 bin Ateş Dikeni çiçeği, 45 bin Ardıç ve 60 bin Berberis çiçeği toprakla buluşturuluyor.

Ayrıca, peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarıyla birlikte bisiklet yolu, yaya ve yürüyüş yolu, aydınlatma, çocuk oyun grupları, fitness aletleri, spor sahaları, güvenlik kulübeleri, WC ve Mescit gibi donatıların inşası da devam ediyor.

 

 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, çalışmaları yakından takip ederek, Van iklimine uygun ağaçların dikildiği, peyzaj çalışmalarının hızla sürdüğü Sahil Yolu'nun kısa süre içinde tamamlanarak hizmete açılacağı müjdesini verdi.

Bu proje, İskele-Fidanlık ve Fidanlık-Havalimanı olmak üzere iki aşamada hayata geçirildi. Bu sayede Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerini sahil yolunda buluşturarak, kent trafiğine büyük bir rahatlama getirecek. Ayrıca, Hatuniye Yolu, Eski Kale Yolu, Yaşar Kemal Parkı ve ara bağlantıları da yapılan Sahil Yolu'nun Erciş Yolu'na kadar uzatılması planlanıyor.

Proje ekolojik belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirildi ve alanda bulunan sazlık ve doğal yaşam alanları korundu. Bu sayede Van Gölü'nün doğası korunurken, göl çevresindeki canlıların doğal yaşam alanları da muhafaza edildi. Van Gölü'nün eşsiz doğasıyla buluşturarak kente önemli bir değer katacak olan bu mega proje, uluslararası standartlarda bir sahil yolunu, bisiklet ve yürüyüş yollarını, oturma alanlarını, seyir teraslarını, çeşmeleri, kuş gözlem noktalarını, ahşap yürüyüş yollarını, spor ve çocuk oyun alanlarını, basketbol ve voleybol sahalarını, güvenlik kulübelerini, otoparkları, peyzajı, yeşil alanları, aydınlatmayı, mescit ve lavaboları içeriyor.

Son aşamaya gelen proje, yakın bir gelecekte tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunulacak.

 

Van - haber Vangazetesi - Vanhaberleri 

van proje sahil çevre yol van haber van haberlei