Van'da seyyar balıkçı yürekleri burktu

TAKİP ET

Van'da yaşlı amca kar demeden ekmek peşine koştu.

Van ili İpekyolu ilçesinde seyyar balıkçılık yapan yaşlı amca karlı günde sokak sokak gezerek balık sattı. Üşümesine rağmen, evine ekmek götürmek için balık satan yaşlı amca, günlük 40 sokağa yakın gezdiğini  Van Gazetesi ve Van Haber Gazetesine vurguladı.

"VAN'DA BEDEN İŞÇİLERİNE DESTEK VERMEK GEREKİR"

Vatandaş ise; " Van'da geçimlerini sağlamak için çalışan herkese destek vermek gerekir. Onlar, evlerine bir ekmek götürmek için kış yaz demeden çalışıyor ve hiçbir tatilleri yok."dedi.

"ÜŞÜMESİNE RAĞMEN BALIK SATIYOR"

Vatandaş, "İpekyolu ilçesindeki zorlu iklim koşullarına rağmen, karlı bir günde bile sokak sokak dolaşarak balık satmasıyla dikkat çekiyor. Muhtemelen bu işi uzun yıllardır yapıyor olmalı ki, günün her saatinde bu kadar çok sokağı gezebiliyor. Üşümesine rağmen, evine ekmek götürmek için hiç durmadan çalışıyor olması, onun ne kadar kararlı ve azimli biri olduğunu gösteriyor. Belki de bu yaşlı amcanın hayatı boyunca birçok zorluğa göğüs germiş olması ve bu sebeple de küçük zorluklara aldırmadan çalışmaya devam etmesi mümkün. Bu hikaye, insanın yaşlılıkta bile mücadele azmini kaybetmemesi ve geçimini sağlamak için ne kadar büyük bir çaba gösterebileceğini bize hatırlatıyor."dedi.

Van - Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Wan

Van seyyar vanhaber