Van'da sıcak anlar - Van'da Miting için hazırlık yapacaklardı Emniyet Harekete geçti

TAKİP ET

Van'da 21 Mart Nevruz kutlamalarında hareketli anlar yaşandı. Van'da Nevruz kutlamaları için bazı hazırlıklar içerisinde olan PKK/KCK Terör Örgütünün gençlik yapılanmasına Emniyet tarafından operasyon düzenlendi. 

Van ilinde eş zamanlı operasyon neticesinde; (9) şahsa yönelik (8) ikamette yapılan eş zamanlı operasyonda (7) şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konuldu. Bunun yanı sıra; (2) şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam edildiği ifade edildi.

Van il Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; “İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifresine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında;

20 Mart 2021 günü Müdürlüğümüz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Görevlilerimizce; PKK/KCK Terör Örgütünün gençlik yapılanması olan DGH (Devrimci Gençlik Hareketi) içerisinde faaliyet yürüten ve 21 Mart Nevruz kutlamalarında bazı mahallelerde sokak olaylarını tertip edebileceği veya bu olaylara katılabileceği yönünde bilgiler elde edilen (9) şahsa yönelik (8) ikamette yapılan eş zamanlı operasyonda (7) şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konulmuştur. (2) şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Silahlı Terör Örgütleriyle mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır.”denildi.

VAN GAZETESİ HABER AJANSI
 

operasyon van haber pkk kck terör örgüt gençlik emniyet 21 mart nevruz olayları nevruzda olay vanda nevruz van newruz