Van'da Şiddetli Hortum Çiftliği Yerle Bir Etti

TAKİP ET

Van'ın Tuşba ilçesinin Gölyazı Mahallesi'nde meydana gelen şiddetli hortum felaketi, büyük bir tahribata yol açtı.

 Van'ın Tuşba ilçesinde meydana gelen şiddetli hortum felaketi, bir çiftliği yerle bir ederken içindeki hayvanları da yaraladı. Meteoroloji, bölgede kuvvetli yağışların sürdüğünü ve vatandaşları tedbirli olmaya çağırıyor...

Sabah saatlerinde başlayan hortum, bir çiftliği yerle bir ederken, içinde bulunan hayvanların da yaralandığı bildirildi.

Olayın haber alınması üzerine Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, jandarma birimleri ve ambulans ekipleri bölgeye sevk edildi. Çiftlikte bulunan bazı kişilerin hafif yaralanmış olduğu raporlandı.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu olduğu, özellikle Bitlis, Hakkari, Muş ve Van'da kuvvetli aralıklı sağanak yağışlarla gök gürültülü sağanakların beklendiği belirtildi. Ayrıca, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği ve rüzgarın zaman zaman sertleşebileceği uyarısı yapıldı.

Kuvvetli yağışların olumsuz etkiler yaratabileceği, sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşım aksamaları ve yerel dolu yağışı gibi olaylara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

 

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber
.

van hortum çiftlik van haber van haberleri