Van'da sıvı yağ, tavan yaptı - Vatandaş tereddütlü

TAKİP ET

Van'da 5 litre yağın fiyatı 71,50 kuruş oldu. Vatandaşlar  yetkililerin bu duruma el atmasını istedi.

VAN HABER - (ÖZEL) 2020 yılında sıvı yağın fiyatı 36'iken, 2021 yılında sıvı yağın fiyatı 5 litre yağın fiyatı 71, 50 kuruş oldu.

Ramazan Ayını fırsat bilen bazı marketler ve toptancılar, sıvı yağın fiyatını yükseltti ama halk bu durumdan oldukça rahatsız olduklarını Van haber'lerine böyle yansıttı.
Van'da fiyatların artışa geçmesinin esnafların kiralarını çıkaramamaları, bazı esnafların kapalı olması nedeniyle sıvı yağların fiyatlarında artış gerçekleşti.

Van ilinde yaşayan vatandaşlar, sorunu satıcıdan, satıcı da sorunu üreticiden olduğunu söyledi.

VATANDAŞ, "HER ŞEYE ZAM GELDİ AMA EN ÇOK SIVI YAĞA ZAM YAPILDI. 5 LİTRESİ 71 LİRAYI GEÇTİ"

Van ilinde ikamet eden vatandaşlar, sıvı yağın artışına tepki gösterdi.


Vatandaş,"Van'da üretimin yeni geliştiği ve bu üretim, ülke geneline yetmediği için fiyatların arttığını biliyoruz ama biraz halkı düşünmekte fayda olduğunu söylemek isterim. Asgari ücretin altında çalışıyoruz. Evimiz kiradır. Bunun için zamların olmamasını istiyoruz. Buradan devlet yetkililerimize sesleniyoruz. 

Ramazan ayında esnaf denetimlerini sıkılaştırın ve haksız fiyat artışı yapan yerlere yaptırım uygulayın. Geçen ay yağın 5 litresi 54 lira iken, 71,50 kuruşa yükselmesi sizce normal mi? Evimize ekmek götüremeyecek durumdayız.

Biliyoruz ki bu durum hükümetin sorunu değildir. Üretici ve perakende satışı gerçekleştirenlerin fiyat artışıdır. Pandemiden dolayı üretimin az olmasından da kaynaklanıyor olabilir ama azda olsa KDV indirimlerinin düşürülmesi, fahiş fiyatlar yapanlara yaptırım, haksız kazanç elde edenlere cezai işlemler uygulanırsa belki geçimimizi sağlarız."dedi.

ESNAFLAR, "BİZLER NE YAPALIM ÜRETİM YAPANLAR, ZAM YAPIYOR"

Van'da bulunan esnaflar, zammı kendilerinin yükseltmediklerini ve bu sorun üreticilerin olduğunu ifade etti.

 

Esnaf; "Bizler sadece üreticiyiz. Bu yüzden üretici olduğumuz için bizim elimizden gelen bir durum değildir. Zaten iş yerlerimiz, zaman geldikçe kapalı kalıyor ve bizler zor geçiniyoruz. Ramazan geldiği için zam vermedik. Üretici firmalarda üretim malzemelerinin az dolduğu ve talep arttığı için fiyatlar bizlere de yüksek geldi.



Bu yüzden bizlerde fiyatlara sadece KDV ekleyerek halka sunuyoruz. Van'ın birçok yerlerine bizler gıda dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra; marketler zincirimizde mevcut. Oralarda da toptan fiyatına ne almışsak aynısını veriyoruz. Sizlerden tek ricamız, bizleri de düşünmenizdir. Halkımızın bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Evet zam yapıldı.

Bu durumdan bizlerde rahatsızız. Çünkü bizlerde buradan alışverişimizi yaparak, evimize götürüyoruz. Bizde isteriz ki fiyatlar çok insin ama bu var ki fiyat konusunda elimizden gelen bir şey yok. Benim yanımda yüzlerce personel çalışıyor... Bunun yanı sıra; kira, fatura ve vergiler hesaplanınca işin içinden çıkamaz hale geliyoruz.

Ben vatandaşa sonuna kadar destek veriyorum ama vatandaşlarda bizlere destek versinler... neden mi? Çünkü zam alan sadece sıvı yağ değildir. Başka ürünlere de oldukça zam geldi. Sizlere ve gazetenize teşekkür ederiz. Esnaflarla birlik olarak herkesin derdine ortak olduğunuz için."dedi.

TUBİTTUM HABER AJANSI - 0544 409 03 28 - Van Gazetesi
 

van sıvı yağ fiyat vanda sıvı yağ fahiş fiyat haber van gazetesi van haber