Van'da siyasetçiler duyarsız!

TAKİP ET

Van Ferit Melen Hava Limanı'ndan farklı şehirlere karşılıklı yapılan uçak sefer sayısının yetersiz olmasının yanında bilet fiyatlarının yüksek olmasına karşı tepkiler sürüyor. 

Van Ferit Melen Hava Limanı’ndan farklı şehirlere karşılıklı yapılan uçak sefer sayısının yetersiz olmasının yanında bilet fiyatlarının yüksek olmasına karşı tepkiler sürüyor. 


Bir milyon 200 bin nüfuslu Van’ın önemli ulaşım sorunu haline gelen uçak seferlerinin azlığı ve bilet fiyat sorunu çözüm bekliyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Ticaret Borsası eski başkanı Vanlı İşadamı Feridun Irak kentte ki hava yolu ulaşımıyla ilgili açıklamalarda bulunarak sorunun yetkili ve siyasetçilerin duyarsızlık ve ilgisizliğinden kaynaklandığını söyledi. 


VAN’A HAFTALIK GELEN UÇAK SAYISI TRABZON’A GÜNLÜK İNİYOR
Nüfusu Van’dan az olan illerde uçak sorununun yaşanmadığını söyleyen Irak, “Kendi ilimizle komşu illeri karşılaştırdığımızda, Elâzığ nüfusu bizim yarımız kadar, Elâzığ’a Türk hava yolları ve Anadolu Jet’in yapmış olduğu sefer sayıları ile Van’a bırakılan sefer sayıları aynı. Elâzığ’da her gün Ankara ve İstanbul’a hiç beklemeden yer bulabilirsiniz. Van’dan Ankara’ya gitmek isterseniz haftalar sonrasına yer bulabiliyorsunuz. Kentimizi birde Erzurum’la karşılaştıralım, Erzurum’unda nüfusu 700 bin civarında, oraya ise uçak sefer sayısı bizden daha fazla, Trabzon nüfusu 800 bin civarında, Trabzon’u hiç örnek bile veremeyiz Van’a karşı, bize haftalık gelen uçak sayısı Trabzon’a günlük iniyor” dedi. 


“ARKADAŞIMIZ KARDEŞİNİN CENAZESİNE GELEMEDİ”
Cenazesi olan insanların bilet bulamadıkları için taziyeye bile gelemediklerini ifade eden Irak, “Geçtiğimiz günlerde yakın bir arkadaşımızın kardeşi vefat etti, kendi kardeşinin cenazesine gelemedi. Böyle bir şey olabilir mi? Uçakta yer olmadığı için kardeşinin taziyesine gelemedi. Acil hastası olan insanlar hastalarını Ankara’ya, İstanbul’a götürmeleri icap oluyor ama götüremiyor. Geçtiğimiz günlerde bire bir şahit olduğum bir olay oldu, beyinden ameliyat olmuş bir çocuk için Ankara’da ki doktoru derhal getirilmesini istedi, maalesef yer bulamadılar, çocuğu Van’dan, Ağrı’ya karadan götürdüler, Ağrı’dan da Ankara’ya götürdüler” diye konuştu. 


VAN BUNLARI HAK ETMEDİ
Van’ın bunları hak etmediğini belirten Irak, “Elazığ bizim yarı nüfusumuza sahip olmasına rağmen, bizim kadar uçak sayısı varsa, Erzurum ve Trabzon nüfusu bizden az olmasına rağmen, bizden çok uçak seferi varsa o illerin siyasi ve milletvekillerinin başarısıdır. Bizim bu halde olmamızın sebebi başta siyasetçilerin ve yetkililerin aynı başarıyı göstermiyor olmalarındandır. Bu da milletin canına artık tak etti, uçak seferlerinin azlığı ve bilet fiyatlarının yüksek olması. Bu sorun ne zaman çözülür? Bu soruna bizim siyasetçilerimizin hiçbir çare getirebileceğine inanmıyorum, bu durum kendiliğinden düzelecek. Şöyle ki Eylül veya ekim ayı geldiğinde turizm sezonu kapanacak, o taraflara tahsis edilen uçaklarda yeniden bu tarafa yönlendirilmeye başlanacak, bu durum da kendiliğinden çözülecek.  Bir ile uçak mı lazım, hangi ilin sesi cılız çıkıyor, hangi ilin siyasetçileri ses çıkarmıyor, tabii ki Van, bu nedenle sürekli Van’dan uçak alınıyor ve sefer sayıları bu sayede düşüyor” şeklinde konuştu. 

 

Van Haber Gazetesi 
 

uçak van van haber feridun ırak