Van'da sizce patron kim? İşveren mi? İşçi mi?

TAKİP ET

Van esnaflarının çoğu aynı sıkıntıdan şikâyetçi… Van'da bulunan köklü esnafların sıkıntıları hemen hemen aynı...  Bizlerde bu sıkıntıları onların dilinden şöyle aktardık:

Esnaflar, “Personellerimize evde iş yapmalarını istedik. Bazı personellerimize de aralıklı vardiya sistemi uyguladık. Bizlerde sabahın köründe iş yerlerimize geliyoruz. Bazı sektördeki arkadaşlarımız iş yerlerini kapattı. Kirasını, Elektriğini, suyunu, kredi kartı borçlarını ve birçok giderleri ödemeye devam ediyor. Çalışanlar ise; evlerinde ya da iş yerlerinde maaşlarını alıyor. Bizim gözümüz, personellerimize verdiğimiz maaşta değildir. Bütün yük sırtımızda ve bu yük bu dönemde çok ağır geliyor. Bunu anlatmak istiyorum. Bu zamanda, maaşlı olmak daha makbul. Çünkü bizim dertler kadar dertlenmiyorlar. Maaşları geldiğinde bizler, kredi çekerek ya da bir yerlerden borç alarak ödüyoruz.

Peki, kim bize yardım edecek?

Bizler mi patronuz? İşçilerimiz mi?


Aslında anlatılacak çok konu var. Fakat ne cümleler ne de kelimeler yeter.  Ben bir esnafım, bir siyasetçi değil. Benim ne partilerle ne de başkalarıyla işim olur. Ben sadece ekmeğime bakarım. Benim ekmeğimde bu. Sabahın ilk saatlerinde dükkânımı açmak zorundayım. Bir müşteri gelir umuduyla bekliyorum. Personellerimi çıkarmamak için bekliyorum. Bankalarda bu durumu fırsat bilerek, verdikleri kredileri altı ay sonra tek seferde büyük bölümünü istiyor. Bununla ilgili bir çalışma olursa çok mutlu oluruz. Bu zor günlerde lütfen devletimiz güzel memleketimiz olan Van esnaflarına destek versin. Son olarak ise; Bu salgın hastalık inşallah en erken şekilde ülkemizde bitsin. Bunu biliyorum ki devletimizin sağlık çalışanları bu konuda çok başarılı. Allah onları başımızdan eksik etmesin. İnşallah! En kısa zamanda da devletimiz bizlere destek çıkacak diye ümit ediyorum.”Dedi.
 
– ÖZEL HABER – 0544 409 0328
VAN GAZETESİ MUHABİRİ:  A.Ç.
 

van’da sizce patron kim? İşveren mi? İşçi mi? kim bize yardım edecek? van esnafı kim bize yardım edecek?” van esnafları vandaki esnaflar destek bekliyor