Van'da sokak röportajlarında gündem cevap! Direkler

TAKİP ET

Van ilinde sokak röportajları yapan Van haber gazetesi muhabirinin "Eve gelen faturalar hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna vatandaşlardan yanıt.

VAN - (ÖZEL), ili İpekyolu ilçesi Cumhuriyet Caddesinde sokak röportajlarına çıkan Van Haber Gazetesi muhabirlerinin "Eve gelen faturalar hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna vatandaşlardan cevap geldi.

Vatandaş Fikret Bazar, "Eve gelen faturalar çok yüksek. Mesela bir sefer 550 TL geldi. Yani 400 veya 250 TL.  Sayaçlar direğe takılmadan önce uygun geliyordu. Şofben yok, elektrik sobası yok. Zaten biz doğalgaz kullanıyoruz. Yine 900 lira geliyor... Yani biz saate bakamayız. Sayaçlar yukarıda. Bunlar onun vicdanına kaldı. Yani şirket ne kesiyor ise o geliyor.. Faturalar çok yüksek. İki katı yüksek düşünüyorum. Direğe takılmadan önce 200 - 150 -100 geliyordu. Zaten kaçak kullanmıyoruz. 3 yıl önce direğe saçlar takılmadan 50 lira geliyordu. Şimdi 900 lira ve 800 geliyor... Yani bir sefer 550 liraya düştü. Yani biz hiçbir şey takmadan faturalar yüksek. Dediğim gibi şofben kullanmıyoruz. Zaten yazın sobada kullanmıyoruz. Ben ödeye biliyorum. Fakat herkes ödeyemez. Yani tek bana kalmamış. Benim durumum iyidir ama fakir fukara nasıl ödeyecek. Yani fatura 3 katı geliyor... Benim komşum var. Hem kirada hem de kendi çalışıyor...  Vallahi ödeyemiyor, ağlıyor...  Her şey olmuş 3 kat 4 kat. Kiralar yükseldi. EYT'den ben emekli oldum. Dükkan benim üstüme 5 bin vermiyor ama ben kendime mi çalışıyorum? Zevkime mi çalışıyorum? Yani 7 bin kime yetiyor... Kendine yüzde 40 yapıyorlar... Bize geldi mi? Sıfır emekliye geldi mi? Kendine 140 lira yaptı."dedi.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van van haber fatura elektrik