Van'da sokak satıcılarına operasyon

TAKİP ET

Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gençlerin yoğun bulunduğu bölgelerde gerçekleştirdiği operasyonla, haksız kazanç amacıyla uyuşturucu ticareti yapan sokak satıcılarına büyük bir darbe vurdu.

Operasyon sonucunda yaklaşık 1 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilirken, 18 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı. Emniyet, uyuşturucu ticareti ve kullanımına karşı kararlı mücadelesini sürdürecek."

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, il genelinde haksız kazanç elde etmek amacıyla uyuşturucu madde ticareti, nakli veya depolanması faaliyetlerini yürüten sokak satıcılarına yönelik bir operasyon düzenledi. 1 Eylül 2023 ile 7 Eylül 2023 tarihleri arasında gençlerin yoğun bulunduğu bölgelerde gerçekleştirilen bu operasyon sonucunda şu miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi:

968,95 gram Skunk
19,62 gram Esrar
1,32 gram Eroin
5,03 gram Metamfetamin
20.002 adet Ecstasy
11 adet Sentetik Ecza Maddesi

Elde edilen uyuşturucu maddelerle ilgili olarak 4 şüpheli şahsa "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak/Uyuşturucu Madde Nakletmek" suçlarından, 14 şahsa ise "Uyuşturucu Madde Kullanmak" suçundan toplamda 18 şahsa yasal işlem yapıldı.

Uyuşturucu madde ticareti, nakli ve kullanımıyla mücadelede kararlılıkla hareket eden İl Emniyet Müdürlüğü, bu suçları işleyerek ekonomik kazanç sağlamaya çalışan suç örgütlerine ve sokak satıcılarına karşı etkili bir şekilde mücadele etmektedir. Bu suçların geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi zehirlemesine ve hayattan koparmasına izin vermemek için vatandaşlarımızın duyarlılığı büyük önem taşımaktadır. Suç örgütlerini, örgüt üyelerini ve sokak satıcılarını tespit etmede vatandaşlarımızın yardımı bizim için çok kıymetlidir.

Uyuşturucu maddeleri temin eden, nakleden veya bu suçlara karışan şüphelilerle mücadelemiz en etkin şekilde devam edecektir. Bu konudaki kararlılığımızı sürdürerek toplumumuzu uyuşturucu madde tehlikesinden korumaya devam edeceğiz.

 

 

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber


 

van suç uyuşturucu operasyon van haber van haberleri