Van'da Sokak Satıcılarına Operasyon 20 Tutuklama

TAKİP ET

Van'da Gençlerin yoğun olduğu bölgelerde gerçekleşen operasyonda uyuşturucu ele geçirildi.

Gençlerin yoğun olduğu bölgelerde gerçekleşen operasyonda, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 967 gramın üzerinde metamfetamin ve diğer uyuşturucu maddeleri ele geçirdi. 20 şüpheli, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı suçlamalarıyla yasal işlem görüyor.


İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti, nakli veya depolanması gibi suçları gerçekleştiren sokak satıcılarına yönelik 22-28 Eylül 2023 tarihleri arasında gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda bir operasyon düzenledi. Bu operasyon sonucunda toplamda şunlar ele geçirildi:

967,63 gram metamfetamin
11,33 gram esrar
4,54 gram sentetik kannabinoid
3,83 gram eroin
1,51 gram kokain

Bu uyuşturucu maddelerle ilgili olarak 20 şüpheliye yasal işlem yapıldı. Bu işlemler, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak/Uyuşturucu Madde Nakletmek" suçlarından (5) kişiye ve "Uyuşturucu Madde Kullanmak" suçundan (15) kişiye yönelik oldu.

Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu madde ticareti yapan, nakleden veya bu suçları işleyerek haksız kazanç elde eden suç örgütleri ve sokak satıcılarına karşı mücadelesini sürdüreceğini belirtiyor ve vatandaşlara bu konuda duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyor. Uyuşturucu madde temini, nakli veya bu suça herhangi bir şekilde iştirak eden şüphelilerle ilgili en etkin şekilde mücadele edileceği vurgulanıyor.

 

 

 

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

 

 

 

van sokak satıcı uyuşturucu van haber van haberleri