Van'da sonunda buda haber konusu oldu

TAKİP ET

Van ilinde Van Büyükşehir Belediyesi yapılan ve yapılmakta olan çalışmaları haber konusu yapmaya devam ediyor…

Van ilinin en büyük sermayesi olan Van Gölü için tüm belediyeler seferber olmaya ve Van Büyükşehir belediyesi gece gündüz demeden hizmet aşkıyla çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor…

Van ilinde merak edilen yerlerin çalışmaları vatandaşlar tarafından “Van'da sonunda buda haber konusu oldu” cümlesi akıllarda güzel tebessüm bıraktı.


Van Büyükşehir Belediyesinden gelen haber ise;


VAN GÖLÜ’NE AKAN DERELERE ATIK TUTUCU YERLEŞTİRDİ
Van Gölü ekosistemini korumak ve evsel atıkların göle ulaşmasını engellemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından, dere ağızlarına, atık tutucu bariyerler yerleştirildi. 
Van Büyükşehir Belediyesi, Van Gölü’nde olası kirliliğin önüne geçmek için birçok projeyi hayata geçirdi. Van İleri Biyolojik Atıksu arıtma Tesisi, Entegre Katı Atık Tesisi ve Dip Çamuru gibi önemli projelerin yanı sıra doğrudan göle akan derelerde de önlemlerini alan Büyükşehir Belediyesi, Bu kapsamda derelere atık tutucu sistemler kurdu. Dereler üzerinden evsel atıkların göle ulaşması engellenerek, Van Gölü’nün daha temiz kalması sağlanıyor. 

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca kurulan atık tutucu sistemler düzenli aralıklarla ilçe belediyeleri tarafından temizleniyor. Akköprü ve Kurubaş derelerinin Van Gölüyle buluştuğu noktalara kurulan atık tutucu sistemler ile dere içerisindeki atıklar göle ulaşmadan toplanıyor.

Ayrıca dere sularıyla birlikte taşınan plastik petler, şişe, poşet, metal parçaları, sigara izmariti, maske ve eldiven gibi evsel atıklar ekipler tarafından alınarak Entegre Katı Atık Tesisinde ayrıştırılıyor.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPORUN ATLETİZM TAKIMI TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Van Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Atletizm takımı, Türkiye Kros şampiyonası U-14 Mix kategorisinde Türkiye üçüncülüğü kupasının sahibi oldu.

Birçok farklı dalda sayısız başarıya imza atan Van Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Türkiye geneli yapılan müsabakalarda da adından söz ettiriyor. Son olarak Siirt ilinde 35 takımın yer aldığı Kros şampiyonası U-14 Mix kategorisi Türkiye Şampiyonasında takım olarak 3. gelen Van temsilcisi, kupa ve madalyanın sahibi oldu. 

Türkiye 3.lüğü başarısının il adına çok önemli olduğunu ifade eden Antrenör Nihat Akkoyun, desteklerinden ötürü Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel ve Büyükşehir Belediyespor Yönetim kuruluna teşekkür etti.

VAN’DA "İHLAS VE SAMİMİYET" KONULU SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından “İhlas ve Samimiyet” konulu söyleşi düzenlendi. 
Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Kadının gücü Van’ın Gücü Projesi’ devam ediyor. 50 bin kadını sinema, tiyatro ve söyleşilerle buluşturan proje kapsamında “İhlas ve Samimiyet” konulu bir söyleşi düzenlendi. 

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Tuşba ilçe müftülüğünde görevli Kur’an kursu öğreticisi Fatma Çakar tarafından verilen söyleşide; ihlas ve samimiyet, İhlasın kelime anlamı ve samimiyetin önemi gibi konularda bilgiler verildi.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Selma Biçek, Projeye öncülük eden Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’ya teşekkür ederek, kadınların projeye olan ilgisinden memnun olduklarını söyledi.  

Aile Destek Merkezlerindeki kadın kursiyerlerin de katıldığı söyleşi programı sonunda Gazzeliler için dua edildi.

VAN GÖLÜ SAHİL YOLU’DA ÇİZGİ ÇALIŞMALARI YAPILIYOR 
Van Büyükşehir Belediyesi’nin, prestij projelerinden olan Van Gölü Sahil Yolu’nda yol çizgi çalışmaları yapılıyor. 


Vanlıların yarım asırlık özlemi olan 12 kilometrelik Sahil Yolu ve 1100 dönümlük Sahil Parkı Rekreasyon Alanı Projeleri tamamlanıyor. Sıcak asfalt, ışıklandırma ve altyapı çalışmaları tamamlanan Van Gölü Sahil Yolu’nda son dokunuşlar yapılıyor. Bu kapsamda Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, yol çizgi çalışması yapıyor. Daha önce trafik levha çalışmaları tamamlanan İskele-Fidanlık arasındaki birinci etapta yaya geçitleri ve yol çizgi çalışmaları da hızla tamamlanıyor. Hummalı bir çalışma yürüten ekipler, kısa sürede çalışmalarını tamamlayacak. 


12 kilometrelik Van Gölü sahil Yolu’nda 1100 dönüm rekreasyon alanıyla birlikte, 9 kilometre bisiklet ve yürüyüş yolu, oturma alanları, seyir terasları, dinlenme alanları, çeşmeler, kuş gözlem noktaları, ahşap yürüyüş yolları, spor ve çocuk oyun alanları, otoparklar, aydınlatma, fitness aletleri, güvenlik kulübeleri, peyzaj, yeşil alan, WC ve mescit gibi donatılar yer alıyor. 


Çalışmaların büyük bir kısmının Büyükşehir Belediyesi’nin idari işgücü ile yürütüldüğü proje, kısa süre içinde Van halkının hizmetine açılacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 1 YILDA 4 BİN 184 KİŞİYE SAĞLIK HİZMETİ VERDİ
Van Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında sağlık alanında yaptığı çalışmalarla binlerce kişinin yardıma koştu. Fizik tedavi, hasta nakil ve evde sağlık hizmeti ile 4 bin 184 kişiye sağlık hizmeti verildi. 


Yaptığı hizmetler ve hayata geçirdiği projelerle vatandaşların beğenisini alan Büyükşehir Belediyesi, sağlık alanında da binlerce vatandaşın hayatına dokundu. Sağlık hizmetlerini vatandaşların ayağına götüren Belediye ekipleri, yıl içinde 4 bin 184 kişiye sağlık hizmeti ulaştırdı. 


BİN 940 KİŞİYE EVDE SAĞLIK VE BAKIM HİZMETİ
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan doktor, hemşire, sağlık teknisyeni, fizyoterapist ve yaşlı bakım personelinden oluşan ekipler ‘evde bakım ve evde sağlık hizmeti’ veriyor. Bu yıl yürütülen çalışmalarla yaklaşık bin 940 kişiye evde sağlık ve bakım hizmeti verildi.


FİZYOTERAPİ HİZMETİ İLE ŞİFA BULDULAR
Van’da fizyoterapi hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri, vatandaşların evlerine kadar giderek, fizik tedavi hizmeti veriyor. Düzenli olarak fizik tedavi gören bir çok vatandaş sağlığına kavuştu. 2023 yılı içerisinde fizyoterapistler tarafından 798 hastaya evde fizik tedavi hizmeti verildi. 


BİN 446 VATANDAŞA HASTA NAKİL HİZMETİNDEN FAYDALANDI
Hastalığından dolayı sağlık kuruluşlarından sürekli tedavi olması gereken vatandaşlar için büyük önem taşıyan ulaşım sıkıntısı, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ücretsiz sağlanıyor. Vatandaşların talepleri doğrultusunda kayıt altına alınan hastalar tedavi günleri geldiğinde Belediyeye ait özel donanımlı ambulanslarla evlerinden alınarak tedavi olduğu hastaneye götürülüyor. Tedavilerinin tamamlanmasının ardından ise tekrar evlerine bırakılıyor. Yıl içinde kent genelinde bin 414 hasta, il dışına ise 32 hastaya nakil hizmeti sağlandı.


BİN 800 ANNEYE BEBEK BAKIM SETİ HEDİYE EDİLDİ
İhtiyaç sahibi vatandaşların yanında olan Büyükşehir Belediyesi, 25 kişiye medikal malzeme desteğinde bulundu. Ayrıca sağlıklı nesiller yetiştirmek ve aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla başlatılan ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi kapsamında yeni bebekleri olan ailelere çocuk bakım seti hediye edildi. Proje kapsamında bir yılda bin 800 anneye bakım seti hediye edildi. 


1 MİLYON 680 BİN HEKTAR ALAN İLAÇLANDI
Van Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden kent zararlılarına karşı da mücadelesini aralıksız sürdürdü. Çevre ve insan sağlığını tehdit eden sinek ve haşerelere karşı son bir yıl içinde 1 milyon 680 bin hektar alan ilaçlandı. Kentteki bataklık ve sazlık alanlarda, 7/24 saat esasına göre 30 araç, 66 personel ile çalışma yapıldı. İlaçlama çalışmalarında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tavsiye edilen, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçlar kullanıldı.
 

Van Gazetesi - Van Haber - Van Haberleri - vanhaber

Van Büyükşehir Belediyesi vanhaber