Van'da sözleriyle gündeme damga vuran başkan

TAKİP ET

Vanspor Başkanı Feyat Kıyak, genel kurulda konuştu. Van'da gündeme sözleri ile damga vurdu.

Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Feyat Kıyak, Van'da yapılan genel kurul toplantısında konuşma yaptı. Konuşmasında, kulübü on ay önce zorlu şartlar altında devraldıklarını ve play-off heyecanı yaşattıklarını vurguladı. Önceki dönem yöneticilere teşekkür etti ve destekçilere minnettar olduklarını dile getirdi. Eleştirilere açık olduklarını belirtirken, eleştirilerin başarıya ulaşmada önemli olduğunu söyledi. Ancak eleştirilerin vicdanlı bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulayarak, doğal gaz paramızın olmamasının kendilerini terk etmelerine engel olmadığını ve kulübü yaşattıklarını ifade etti. Birlik ve beraberlik çağrısı yaparken, Vanspor sevdasının devam ettiğini ve mücadelelerinin sürdüğünü belirtti. Basın mensuplarına eleştiri yapma özgürlüğünü hatırlattı, ancak kulübe yönelik eleştirilerin yapılmamasını istedi. Özür dileyerek, gelecekteki kararlarda üzebilecekleri insanlar için mücadele ettiklerini ifade etti ve selamlarını iletti.

VAN GAZETESİ - ÖZEL

Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Feyat Kıyak,"Bizler, Vanspor'u devralırken yönetimde beraber yer alan arkadaşlarımızla birlikte boş salonlarda bu görevi üstlendik. Bugün onurluyuz, bugün mutluyuz, bugün gururluyuz çünkü bu dolu salonda sizlerin karşısına çıkmaktan onur ve şeref duyuyoruz. Bu camiayı on ay önce ne şartlar altında devraldığımızı ve bu yükü sırtladığımızı, hatta bu şehre play-off heyecanını yaşattırdığımızı herkes çok iyi biliyor. Tabii ki bu süreçleri yaşarken ve bu şehre yaşatırken, önceki dönemde yönetimde yer alan ve emek veren as başkanlarımızdan, yönetim kurulu üyelerine kadar herkese ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bu şehre play-off heyecanı yaşatan ve maddi anlamda bize destek olan herkese, bizi hiç yalnız bırakmayan Van Valimize, parti temsilcilerine, iş adamlarına ve taraftarlara minnettarız. Şahsım, kulübüm, yönetimim ve camiam adına herkese teşekkür ediyorum. Kongre kararını aldıktan sonra, bu şehre gurur yaşattığımızdan emin olduğumuz için üzüldüğümüz noktalar da oldu elbette. Bugün bu kongre kararını bu salonda bizler alırken, bazı kişiler sanki yangından mal kaçırıyormuşuz gibi eleştirilere başladılar, basından, sosyal medyadan ve diğer yerlerden. Biz her zaman eleştiriye açığız. Başarılı olabilmek için eleştiriye açık olmalıyız. Hatalarımızı yönetim olarak kendi aramızda eleştiririz. Ancak sizler bizi eleştirirken de bir kere vicdanınıza dokunmalısınız. Bu bizim için olmazsa olmazdır. Dün bir basın mensubu kardeşimiz takmış. "Efendim, doğal gaz paramız yoktu da niye aday oldunuz?" Evet, doğal gaz paramız yoktu ama bir yönetimimiz vardır. Evet, bize bir doğal gazımız yoktu, ama bu kulübü saygısızca terk etmedik. Evet, paramız yoktu, ama bu şehre heyecan yaşattık. Keşke eleştiren ve aday olmasın diyen arkadaşlar doğal gaz paramızla ilgili eleştirseler de bugün bu salonda olsalar. Bizim gücümüz vardır. Biz Van sevdalısıyız. Vanspor sevdalısıyız ve aslanlar gibi mücadele etmek için iki tane aday çıksaydık. Aslında konuşacak çok şey var, herkes sevmek zorunda değil arkadaşlar. Bu dünyada peygamber efendimizi herkes  sevmedi. Biz kimiz ki seni sevmeye mecburuz? Haddinizi aşmayın. Ama Allah rızası için bu şehrin birliği için, bu şehrin gençleri için, bu şehrin camiası için, bu şehrin menfaat gözetmeden deplasman maçlarında yağmur altında dolaşan genç taraftarları için birlik ve beraberlik içinde olalım."

Veysel Ürün, dünkü Van sayfasında olduğu gibi bugün de Vanspor sevdasıyla aynı hız ve güçle devam etmektedir. Bunu birileri başka bir yöne çekmeye çalışıyor, bu doğru değil diye düşünüyorum. Sizden Allah rızası için hepinize bakın, buradayız. Bu kulübü devralırken doğal gaz paramızla eleştirildik. Kaçacaklarını söylediler, siyaset için geldiklerini dediler, reklam için geldiklerini dediler. Ama biz bugün buradayız. Dün o boş salonda, o kulüpte, o camiada bu yönetim ve bu insanlar nasıl sahip çıktıysa, bugün de burada ve bu kulüpte aslanlar gibi sahip çıkmaya hazırız. Bunun da altını çizmek istiyorum. Doğal gaz paramız olmadığı halde on puanla bu şehri beşinci sırada bitirip yaşattıkları için o "gaz parası yok" diyen arkadaşlara son bir kez daha söylüyorum. Keşke yazısında şunu deseydi: "Bunlara helal olsun. Doğal gaz paraları olmamasına rağmen bu şehri beşinci sırada bitirip yaşattılar. Allah razı olsun." O, benim abimdir, büyüğümdür, baş tacımdır. Onu da buradan selamlıyorum. Üzülüyorum. Yuvarlanıyoruz. Basın mensubu arkadaşlardan tek bir ricam var. Sizler bu ülkenin aynası, bu camianın aynası. Allah rızası için bu kulübü eleştirmeyin. Çünkü eleştirdiğiniz sürece oturduğunuz yerde ahkam kesmekten öteye geçmiyorsunuz. Transfer sürecine giriyoruz. Biz zorlanıyoruz. Bu doğru değil. Bu ahlaki değil. Lütfen elinizi vicdanınıza koyun, bizi eleştirin. Sizi tekrar saygıyla, sevgiyle ve hürmetle selamlıyorum. Bir kez daha söylüyorum, bu on aylık süreç içinde eğer bu camiada ve bu şehirde kimseyi üzdüysem, kırdıysam, bilsinler ki bu şehir için, bu takım için üzmüşümdür. Hepinizden özür diliyorum. Ancak önümüzdeki süreçte bu kongre sürecinde alınacak kararlar ve bize verilecek görevlerle ilgili olarak, eğer tekrar üzeceğimiz insanlar olursa, bilsinler ki bizler bu camia ve bu kulüp için mücadele ediyoruz."dedi.

Van Haber Gazetesinde Feyat Kıyak'ın Vanspor'u sürecin değerlendirmesi hakkında kısa özetleri:

Gururla Yönetimi Devraldık
"Bizler, Vanspor'un yönetimini devralırken aynı arkadaşlarımızla beraber boş salonlarda buluştuk. Bugün onurlu, mutlu ve gururluyuz. Bu dolu salonla karşınıza çıkmaktan da ayrıca onur ve şeref duyuyoruz."

On Ay Önceki Şartlar ve Başarı
"On ay önce bu camiayı hangi şartlar altında devraldığımızı ve bugün bile play-off heyecanı yaşattığımızı herkes çok iyi biliyor. Bu süreçte emek veren önceki dönem as başkanlarımızdan yönetim kurulu üyelerine kadar herkese teşekkür ediyorum."

Destekçilere Teşekkür
"Bu şehre, play-off yaşatmamıza ve maddi anlamda bize destek verenlere minnettarız. Van Valimize, parti temsilcilerine, iş adamlarına ve taraftarlara teşekkürlerimi sunuyorum."

Eleştirilere Açığız, Ancak Vicdanlı Eleştiri
"Eleştirilere her zaman açığız, çünkü eleştiriye açık olmak başarıya ulaşmamızı sağlar. Ancak eleştirirken vicdanınıza da dokunmanız gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Eleştirirken doğal gaz paramızın olmadığını söyleyenlere şunu söylemek istiyorum: Paramız olmayabilir, ama bir yönetimimiz vardır. Kulübü terk etmedik, bu şehre yaşattık."

Birlik ve Beraberlik İçin Çaba
"Sevmek zorunda değilsiniz, ancak birlik ve beraberlik için bir araya gelmeliyiz. İki sultanın bile herkes tarafından sevilmemesi normaldir. Van için, gençler için, taraftarlar için birlikte olalım."

Vanspor Sevdasının Devamı
"Veysel Ürün, dünkü Van sayfasında olduğu gibi bugün de Vanspor sevdasıyla aynı hız ve güçle devam etmektedir. Kimi eleştirenler olabilir, ancak biz buradayız ve bu kulübe sahip çıkıyoruz."

Eleştirilere Rağmen Başarı
"Eleştiriler olsa da, doğal gaz paramızın olmamasına rağmen başarı elde ettik. Bu kulübü yaşattık. Eleştiri yaparken lütfen bunu göz önünde bulundurun."

Basın Mensuplarına Çağrı
"Basın mensupları, sizler bu camianın ve bu ülkenin aynası olarak önemli bir rol üstleniyorsunuz. Eleştirin, yönetimi eleştirin. Ancak Allah rızası için kulübü eleştirmeyin. Transfer sürecine giriyoruz ve sizin desteğinize ihtiyacımız var."

Özür ve Mücadele İçin
"Eğer geçtiğimiz süreçte kimseyi üzdüysek, kırdıysak bu şehir ve bu takım için yaptık. Herkesten özür diliyorum. Ancak gelecekte alınacak kararlarda ve görevlerde tekrar üzeceğimiz insanlar olursa, bilsinler ki bu camia ve kulüp için mücadele ediyoruz."

Son Sözler ve Selam
"Hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Bir kez daha tekrarlıyorum, biz buradayız ve Vanspor için savaşıyoruz."

Van ilinde sözleri ile gündeme damga vuran başkan

Van Gazetesi - Van haber - vanhaber

Van vanhaber vanspor