Van'da spor salonları yetkililere seslendi

TAKİP ET

Van ilinde yüksek kira ödeyen, personel çalıştıran bazı spor salonları yetkililere seslendi.

VAN (ÖZEL) -  ili İpekyolu ilçesinde spor salonları bulunan bazı işletmeler, ekonomik zorluklar çektikleri için yetkililere seslendi.

İddiaya göre;
Vanlı vatandaş, “Van ilinde spor salonlarının bu tarz girişimlerde bulunması bizleri yeterince mutlu etti. Spor salonlarının ücretsiz olması dar gelirli ailelerin imkan bulduğu hatta imkanı iyi olan vatandaşları spora teşvik edildiğini biliyoruz. Buradan Van İpekyolu belediyesine bu güzel hizmetten dolayı teşekkür ederiz. Sadece yetkililerden bir istirhamımız olacak; Van ilinde bulunan spor salonlarında kayıtlar düştü. Bunun haricinde çok kişi tercih etmiyor. Van ilinde bulunan spor salonları desteklenerek, yoğun talepte olan spor merkezlerindeki öğrenciler, nakledilebilir. Veya spor salonlarına ayrıca destek çalışmaları yürtülebilir.”dedi.

VAN’DA SPOR SALONLARI ZOR GÜNLERİ YAŞIYOR

Van ilinde bulunan bazı spor salonları kayıtların azalmasıyla birlikte ekonomik zorluklar çektiklerini Van Haber Gazetesi’ne aktadı.

Bir spor salonu yetkilisi açıklamasında: “Yüksek kiralarla salon çalıştıran, belediyeye ÇTV, tabela vergisi, katı atık vergisi ödeyenler… Her ay KDV, üç ayda bir geçici vergi, gelir vergisi, defter tasdik ücreti, muhasebe aidatı, salon elektrik, su, doğalgaz faturası ödeyen, eleman çalıştıran, her yıl federasyonlara yeterlilik için, gençlik spora izin için, antrenörlerin vizesi için, para ödeyen esnafa haksızlık olmuyor mu? Madem hizmet yapılmak isteniyor, mağdur edilen spor salonlarına da bu konularda destek verilsin.” denildi.

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

Van spor salon Van Haber