Van'da Su Sporları Festivalİne 500 sporcu yarıştı

TAKİP ET

Van Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen "Van Denizi Edremit Su Sporları Festivali" coşkuyla geçti. 500 sporcu yarıştı

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen ve Van Gölü'nü tanıtmayı ve turizme kazandırmayı amaçlayan "Van Denizi Edremit Su Sporları Festivali" bu yıl 11. kez gerçekleşti ve büyük bir coşkuyla geçti.

Festival, Van Gölü sahilinde bulunan Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi'nde gerçekleşti ve iki gün boyunca birçok güzel etkinliğe ev sahipliği yaptı. İlk gün flyboard gösterisiyle başlayan festival, ardından plaj futbolu, plaj voleybolu, plaj hentbolu, yelken, yüzme, kano, dragon, ördek yakalama, bilek güreşi, hemsball, parasailing, banana, ringo, sürat teknesi, jet ski, yelken, zeka oyunları gibi birçok etkinlikle vatandaşlara unutulmaz iki gün yaşattı. Hem yerli hem de yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği festival, binlerce kişinin çeşitli etkinlikler, yarışmalar ve konserlerle keyifli zamanlar geçirdiği bir şölen haline geldi.

Festivalde 500 sporcu yarıştı ve yarışmalar büyük ilgiyle takip edildi. Edremit Belediyesi, festival boyunca uzun araç kuyruklarının oluştuğu ve sporcuların yoğun rekabet içinde olduğu unutulmaz iki gün yaşattı. Belediye, altyapı, üstyapı, kültür, sanat, eğitim ve özellikle spor ve turizm alanlarında hizmetleri hayata geçirerek yeni Edremit'i inşa etmeye devam ediyor.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, festival hakkında yaptığı açıklamada, bu etkinliği sürdürmenin önemine vurgu yaparak, vatandaşların bu tür etkinliklere duyduğu ihtiyaca dikkat çekti. Başkan Say, "Yeni Edremit'i inşa ederken, sadece altyapı ve üstyapı çalışmaları yapmakla kalmıyoruz. Aynı zamanda vatandaşların ihtiyaç duyduğu diğer alanlarda da çalışmalar yapıyoruz. Bu yüzden spora, kültüre, ilçe turizmine ve sosyal belediyeciliğe büyük önem veriyoruz" dedi.

Başkan Say, gençleri spora, kültüre ve farklı alanlara yönlendirmek için birçok fiziki projeyi hayata geçirdiklerini de belirtti. Kentin tanıtımı açısından önemli olan bu festivalin turizm için kritik olduğunu vurgulayan Başkan Say, Edremit'in denize dönük bir kent olduğunu ve bu yönde çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van vanhaber edremit su sporları festival