Van'da suç makinaları tek tek yakalandı

TAKİP ET

Van'da yapılan operasyonlarla gümrük kaçakçılığından dolandırıcılığa, hırsızlıktan uyuşturucu ticaretine kadar geniş bir yelpazede suç ve suçlular yakalanmaya devam ediyor.

Yapılan kontrollerde toplam (60) kişi yakalandı, aralarında uzun süreli hapis cezası bulunan (2) suçlu da adalete teslim edildi.

Van valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamay göre:

Van İl Jandarma Komutanlığı, 27 Kasım-03 Aralık 2023 tarihleri arasında yürütülen faaliyetler kapsamında etkili operasyonlara imza attı. Toplam (1.831) devriye gerçekleştirilen operasyonlarda, (109.671) şahıs ve (243.472) araç kontrol edildi. Yapılan kontroller sonucunda çeşitli suçlardan aranan (60) şahıs tespit edilerek yakalandı. Bu operasyonların neticesinde (18) kişi tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Gümrük kaçakçılığından (2), dolandırıcılıktan (9), hırsızlıktan (3), uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmaktan (5), göçmen kaçakçılığından (5), karşılıksız yararlanmadan (2), diğer suçlardan (34) olmak üzere toplamda (60) kişi yakalandı.

Jandarma Suç Araştırma Timleri tarafından yapılan özel operasyonlarda, 'Hırsızlık' suçundan '12' yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan (1) şahıs ile 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak' suçundan '4 yıl 2 ay' kesinleşmiş hapis cezası bulunan (1) şahıs da yakalanarak adli makamlara teslim edildi. Her iki şahıs da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

 

van operasyon gümrük van haber vanhaber