Van'da suyun tadı kaçtı'mı?

TAKİP ET

Van sokaklarında yaptığımız bu haftaki sokak röportajımızda Su Güvenliği ve Tüketim Alışkanlıkları Üzerine sohbetler gerçekleştirdik bakın objeliklerimize konuşan vatandaşların su hakkında röportajları...

Van şehrinin sakinleri suyun tadının değiştiğini düşünüyor. Musluk suyu, arıtma ve hazır sular arasında tercih yaparken, birçoğu içtikleri suya tam anlamıyla güvenemediklerini dile getiriyor.

Vanlılar, su kalitesi ve tüketim alışkanlıkları üzerine çeşitli görüşlere sahip

Van şehrinin sakinleri, su tüketim alışkanlıkları ve su kaynaklarına duydukları güven konusunda çeşitli görüşlere sahip. Şehirdeki birçok kişiyle yapılan röportajlarda, suyun tadının zamanla değiştiğine dair yaygın bir kanı olduğu ortaya çıktı.

Eskiden dağlardan gelen doğal sulara güvendiklerini belirten birçok kişi, şehirdeki suyun içeriğindeki katkı maddeleri nedeniyle güvenlerinin sarsıldığını ifade etti. "Fatma Hanım", bahçesaraylı olduğunu belirterek, "Bizim oraların suyu tabii ki şehre göre daha güzel, daha güvenli. Buradaki sular bana doğal su gibi gelmiyor. Eskiden dağlardan akan sulara güvenirdik, şimdi ise içimiz rahat değil" şeklinde konuştu.

Röportaj yapılan kişiler arasında musluk suyunun kireçli olmasından şikayet edenler de bulunuyor. "Sinan Bey", böbrek sorunları nedeniyle musluk suyu içemediğini belirterek, "Musluk suyu çok kireçli, taş yapıyor. Arıtma sularına da güvenmiyorum. Mecburen hazır su içiyorum" dedi.

Öte yandan, arıtma sularına yönelenler arasında ise kireçli su sorununa çözüm bulduklarını dile getirenler oldu. "Elif Hanım", evine arıtma cihazı aldığını ve bu sayede kireçli sularla baş etmeye çalıştığını ifade ederek, "Buraların suları çok kireçli oluyor, ben arıtma suyunu seviyorum" dedi.

Ancak genel olarak, suyun tadının değiştiğini ve birçoğunun suya güvenmediğini dile getiren birçok kişi bulunuyor. "Her şeyin tadı kaçtı, suyun tadı da çoktan kaçtı" diyenlerin sayısı oldukça fazla. Van halkı, mecburen içtikleri suya tam anlamıyla güvenemediklerini ifade ediyor.

Van'da su konusundaki bu çeşitli görüşler, su tüketimi ve sağlık üzerindeki etkileri düşündürmeye devam ediyor. Şehirdeki su kalitesiyle ilgili çözüm arayışları ise devam ediyor. dedi.

 

 

 

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

 

van su röportaj van haber