Kılıçdaroğlu'a Van'da Yeşil Sol Partisi flamalarla yanıt

TAKİP ET

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van mitinginde Yeşil Sol Partisi bayrakları eşliğinde açıklama yaptı.

Van ilinde 02.05.2023 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingine Yeşil Sol Partisinden destek yağdı. Van ilinde gerçekleşen Millet İttifakı mitingine binler akın etti. Akın edenlerin çoğu ise; Yeşil Sol Partisi olduğu gözlerden kaçmadı. Van'da düzenlenen miting de Cumhuriyet Halk Partisinin flamalarından çok Yeşil Sol Partisi flamaları yer alarak sloganlar sloganlar atıldı. 

EKREM İMAMOĞLU'NUN EŞİ, VAN HALKINI ZAFER İŞARETİ İLE SELAMLADI
Önce konuşmalarda yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Van halkını selamladı. Selamlama esnasında  Ekrem İmamoğlu'nun eşi zafer işareti yaparak Van halkına destek görüntüsü sağladı.

Van'ın bir evladı olduğunu ve seçilirsek ilk Van'ın sorunlarını çözeceğini ifade etti. Koşma esnasında Yeşil Sol Partisi destekçileri, tutuklu Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması için oy verdiklerini sloganlarla ifade edildi.

Van'da Kemal Kılıçdaroğlu'nun hava alanından miting alanına kadar yoğun destekler aldığını ve ilk kez Van ilini bu kadar kalabalık gördüğünü ifade ederek, Van'ın sorunlarını seçildiğinde çözeceğini açıkladı. 

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da yurttaşlara, "Benim bu ülkenin insanlarına sözüm var; bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği getireceğim. Bu ülkede hiç kimse asla ve asla ötekileştirilmeyecek. Bu ülkede hiç kimse inancından ve kimliğinden ötürü ötekileştirilmeyecek" diye seslendi. Kılıçdaroğlu, "Büyük haksızlıklar yapıldığını biliyorum. Demokrasinin ayaklar altına alındığını da biliyorum. Seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum. Bütün bunları çözeceğim. Söz veriyorum, bütün bunları çözeceğim. Tamamını çözeceğim. O kayyum denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğiz. Yuh çekmeyin. Gideceksiniz, sandıkta oy vereceksiniz, bunu yapanları beraber emekli edeceğiz, göndereceğiz" dedi.CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ağrı'daki mitinginin ardından Van'a geldi. Kılıçdaroğlu'na, Van mitinginde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşlik etti.Van'ın Beşyol Meydanı'nda yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Bıkmadık ya. Kamplaşmadan, kavgadan bıkmadık mı? Yeter artık ya. Memleketimizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kucaklaşmak istiyoruz. Nedir ayrılık gayrılık. Ayrılık gayrılık bize ne verdi? Hiçbir şey vermedi. Biz, beraber olacağız. Bu güzel ülkede beraber olacağız" dedi.Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"BU ÜLKENİN İNSANLARINA SÖZÜM VAR;

BU ÜLKEYE BARIŞI, HUZURU, KARDEŞLİĞİ GETİRECEĞİM:

Ekrem Başkan'a sözü verdiniz, bana da vereceksiniz. Çünkü ben, ilkokula Erciş'te başladım. Erciş'te okula başlarken müzik dersinde öğrendiğimiz ilk türkü de Ordu'nun Dereleri olmuştu. Ama Ordu nerede, bilmiyorduk. Şimdi bu güzel ülkede, dünyanın en güzel kenti, kadim kenti Van'da olmaktan son derece mutluyum. Dünya kadar sorun var, biliyorum. Bütün sorunlarınızı biliyorum. Kimlerin neler yaptığını da biliyorum. Ama benim bu ülkenin insanlarına sözüm var; bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği getireceğim. Bu ülkede hiç kimse asla ve asla ötekileştirilmeyecek. Bu ülkede hiç kimse inancından ve kimliğinden ötürü ötekileştirilmeyecek. Allah'ın yarattığı en değerli varlık insandır ve benim başımın üstünde yeri vardır.

O KAYYUM DENEN GARABET UYGULAMAYI TÜMÜYLE BİTİRECEĞİZ:

Büyük haksızlıklar yapıldığını biliyorum. Demokrasinin ayaklar altına alındığını da biliyorum. Seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum. Bütün bunları çözeceğim. Söz veriyorum, bütün bunları çözeceğim. Tamamını çözeceğim. O kayyum denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğiz. Yuh çekmeyin. Gideceksiniz, sandıkta oy vereceksiniz, bunu yapanları beraber emekli edeceğiz, göndereceğiz.

YETER ARTIK YA. MEMLEKETİMİZDE HUZUR İÇİNDE YAŞAMAK, KUCAKLAŞMAK İSTİYORUZ:

Bıkmadık ya. Kamplaşmadan, kavgadan bıkmadık mı? Yeter artık ya. Memleketimizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kucaklaşmak istiyoruz. Nedir ayrılık gayrılık. Ayrılık gayrılık bize ne verdi? Hiçbir şey vermedi. Biz, beraber olacağız. Bu güzel ülkede beraber olacağız. Van Denizi'nde beraber olacağız. Ben 'Van Denizi' dediğim zaman bir ara eleştirmişlerdi, 'Gölün adını bilmiyor' diye. Ama benim Erciş'te okula başladığımı bilmiyorlardı. Buraya 'Van Denizi' denir. Van'ın ne kadar güzel olduğunu bilmez miyim, kadim bir kent olduğunu bilmez miyim?

ADALETİN OLMADIĞI BİR YERDE HUZUR OLMAZ, BEREKET OLMAZ, KARDEŞLİK OLMAZ:

Bazılarına söz verdim, gelirken söz verdim. Belediyeden atılan 306 kardeşim var, onların tamamını görevlerine iade edeceğim. Nerede bir adaletsizlik varsa adaletsizlikle mücadele etmek benim boynumun borcudur. Çünkü devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı bir yerde huzur olmaz, bereket olmaz, kardeşlik olmaz. Adaletin olmadığı bir yerde çocuklar yatağa aç girer. Adaletin olmadığı yerde milyonlar yoksul, bir avuç da varsıl olur. O varsıllara da ben, 'Beşli Çeteler' diyorum. Sevgili Vanlılar; hiç meraklanmayın. O Beşli Çeteler, malı alıp yurtdışına götürdüler. Ben bunu bilmez miyim? Son kuruşuna kadar getireceğim o paraları, hiç endişe etmeyin. Sizden alınan, sizden çalınan o paraları tamamını alacağım, bu ülkeye getireceğim. En ufak bir endişeniz olmasın.

TAŞERON İŞÇİLERİN TAMAMINI KADROYA ALACAĞIZ: 

Bu Beşli Çeteler diyor ki 'Acaba Kılıçdaroğlu'nun ayağını nasıl kaydırırız. Acaba bunu nasıl aday yaptırmayız'. Onun peşindeler. Onlar, yandaşlarına güveniyorlar. Onlar; paralarına, saraylarına güveniyorlar. Ben ise sadece ve sadece size güveniyorum. Halka güveniyorum, milletime güveniyorum. Öğretmenevinde çalışan emekçiler var. Onlar, aylıklarını doğru dürüst alamıyorlar. Onlar memur da değil, taşeron işçisi de değil. Maalesef perişan vaziyetteler. Bunların sayısı, Türkiye genelinde 20 bin. O 20 bin kardeşimiz de asla unutmasın; hepsinin hakkını ve hukukunu teslim edeceğim. Taşeron işçilerin tamamını kadroya alacağız. Hiç endişe etmeyin.

DEVLETTE LİYAKAT VE DEVLETTE ADALET: 

Öğretmenler… Cumhuriyet'in yüzüncü yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Her okulda öğretmen olacak. Ferhat ile Şirin'in buluştuğu gibi yapacağız bunu. Başka bir haksızlık; KPSS'de yüksek puan alıp sözlüden elenenler var. Beyler beğenmiyorlar, sözlüde elenenleri. Sözlü sınavı kaldıracağım. Kim kazandıysa atamasını yapacağız. Endişe etmeyin. Devlette liyakat ve devlette adalet; bu, olmazsa olmaz. 'Efendim senin kimliğine, inancına, yaşam tarzına bakıp seni sözlüde eleyeceğim.' Hiçbir şey olmayacak. Onları da çözeceğim. KHK'lıları da çözeceğim, meraklanmayın. Bu kardeşiniz, bu ülkeye adalet gelinceye kadar mücadele edecek. En ufak bir endişe duymayın. Adalet, adalet ve adalet olacak.

GİTTİM, EMİNE ŞENYAŞAR İLE KUCAKLAŞTIM: 

Emine Şenyaşar… ya 8 savcı değişti. Dava açmıyorlar. Korkularından dava açmıyorlar. Gittim, Emine Şenyaşar ile kucaklaştım. Ondan sonra 8 savcı değişti. 9'uncu savcı davayı açtı. Ama bu kardeşiniz, davaların her aşamasını izliyor, adalet yerine gelinceye kadar. Ciddi bir yoksulluğun olduğunu da biliyorum. Yatağa aç giren çocukları biliyorum. Beslenme çantasına acaba anne, ne koyacak diye derin derin düşündüğünü de biliyorum. Annelere de sesleniyorum; anneler, çocuklarınızı okula gönderirken artık beslenme çantası diye bir şey düşünmeyeceksiniz. Çocuğunuz okula gidecek, arkadaşlarıyla beraber suyunu da sütünü de içecek, yemeğini de yiyecek. Evine tok gelecek. Bütün çocuklar, Türkiye genelinde okulda beslenecek.

ANNELER, MERAKLANMAYIN, SOSYAL DEVLET SİZİN EN BÜYÜK GÜVENCENİZ OLACAK: 

Ayrıca, hiç geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan bütün ailelerde kadının banka hesabına mutlaka en az asgari ücret kadar bir para yatıracağız. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Onlar gibi yapmayacağız. Kişinin yoksulluğunu teşhir etmeyeceğiz. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Kadın gidecek, bankadan memur, işçi, emekli gibi aylığını çekecek ve çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak. Dolayısıyla bütün annelere de sesleniyorum; meraklanmayın, sosyal devlet sizin en büyük güvenceniz olacak.

ONLAR BEŞLİ ÇETELERE, YANDAŞLARA HİZMET ETTİLER. BEN VATANDAŞLARA HİZMET EDECEĞİM: 

Van, bu bölgenin kilit taşlarından birisidir. Bu bölgenin İran ile olan ilişkisi, İranlı turistlerin buraya gelmesi, tek başına yetmiyor. Dünyanın her tarafından insan Van'a gelmeli, sadece İranlılar değil. Van'a gelmeli, tarihini görmeli; gölünü, ovalarını, yaylarını görmeli ve en önemlisi güzel insanlarını görmeli. Van kahvaltısını yapabilmeli. Bu yapılacak. Bütün bu ovalar, bereketli ovalara dönüşecek, göreceksiniz. Bu bölge, özel ekonomi bölgesi ilan edilecek. Hayvancılığı göreceksiniz. Sadece Orta Doğu'yu değil, Kafkasları da besleyecek büyük bir ekonomik potansiyele sahip burası. Bunu yapacağız, göreceksiniz. Onlar Beşli Çetelere, yandaşlara hizmet ettiler. Ben, vatandaşlara hizmet edeceğim, size hizmet edeceğim.

KUL HAKKI YEMEYECEĞİZ, KUL HAKKI YEDİRMEYECEĞİZ: 

Diyorlar ki 'Efendim, çalıyorlar ama iş yapıyorlar'. Allah Allah. 'Çalıyor ama iş yapıyor.' Yaptığı iş, nasıl çaldığını gösteriyor. Biz öyle yapmayacağız. Asla ve asla çaldırmayacağız ve millete hizmet edeceğiz. Van'dan sesleniyorum; Türkiye'ye, dünyaya sesleniyorum: Kul hakkı yemeyeceğiz, kul hakkı yedirmeyeceğiz. Ben bunu söylüyorum ya bekliyorum onlar da söylesinler, 'Kul hakkı yemeyeceğiz, kul hakkı yedirmeyeceğiz' diye. Tık yok. Onlar söyleyemiyorlar. Çünkü onların malı nasıl götürdüklerini çok iyi biliyorum. Manhattan'da, gideceksin 35 katlı gökdelen yapacaksın. Amerika'da Muhammed Ali Clay'in çiftliğini satın alacaksın. İngiltere'de, Chelsea'de lüks villalarda oturacaksın, onları satın alacaksın. Tamamını getireceğim. Tamamını söke söke alıp getireceğim.

HALKTAN BİRİSİYİM ZATEN, HALKTAN BİRİSİ GİBİ YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİM: 

Bir şeyden emin olmanızı isterim; bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek. Adaleti sağlayacağız. Ekrem Başkan ne diyordu? 'Her şey çok güzel olacak.' Hiç endişe etmeyin. Vallahi de billahi de her şey çok güzel olacak. Vallahi de billahi de bu ülkeye huzuru getireceğim. Vallahi de billahi de bu ülkeye kucaklaşmayı getireceğim. Ben, saraylarda oturmaya alışkın birisi değilim. Hayatım boyunca ne saray gördüm ne sarayda oturdum. Sarayda değil, Mustafa Kemal'in Çankaya'sına gideceğim, orada oturacağım. Mütevazi bir yaşam süreceğim. Sizler gibi olacağım. Halktan birisiyim zaten, halktan birisi gibi yaşamaya devam edeceğim.

HALA 100'E YAKIN AİLE BARAKALARDA OTURUYOR:

2011'de deprem oldu. Ben, o depremde buraya geldim, bir gece de burada kaldım. Ertesi gün depremzedelerle buluştum. 12 yıl geçti. Hala 100'e yakın aile barakalarda oturuyor. Geçen hafta eşim geldi, o ailelerle görüştü. Sitem ettiler haklı olarak; 'Neredeydiniz bugüne kadar'. Söz veriyorum Vanlılara; geleceğim cumhurbaşkanı seçildikten sonra, önce o ailelere gideceğim. Onların bütün sorunlarını çözeceğim, helallik isteyeceğim."


Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün çocuklar Türkiye genelinde okulda beslenecek.Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün çocuklar Türkiye genelinde okulda beslenecek. Ayrıca hiç geliri olmayan ya da geliri asgari ücretin altında olan bütün ailelerde kadının banka hesabına en az asgari ücret kadar para yatıracağız." dedi.Kılıçdaroğlu, Van'da Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, dünyanın en güzel kentlerinden biri olan Van'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.Van'ın sorunlarını, kimlerin neler yaptığını çok iyi bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, insanlara, ülkeye barışı, huzuru ve kardeşliği getireceğinin sözünü verdiğini, hiç kimsenin inancı ve kimliği nedeniyle ötekileştirilmeyeceğini dile getirdi.Allah'ın yarattığı en değerli varlık olan insanların başının üstünde yerinin olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:"Demokrasinin ayaklar altına alındığını, seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum. Bütün bunları, söz veriyorum çözeceğim. Kayyum denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğiz. Kamplaşmadan, kavgadan bıkmadık mı? Memleketimizde huzur içinde yaşamak istiyoruz, kucaklaşmak istiyoruz. Nedir ayrılık gayrılık, bize ne verdi? Beraber olacağız. Bu güzel ülkede beraber olacağız. Van denizinde beraber olacağız. Van denizi dediğim zaman bir ara eleştirmişlerdi 'Gölün adını bilmiyor' diye ama benim Erciş'te okula başladığımı bilmiyorlardı. Gelirken söz verdim, belediyeden atılan 306 işçi kardeşim var, onların tamamını görevlerine iade edeceğim."Adaletsizlikle mücadele etmenin boynunun borcu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:"Adaletin olmadığı yerde huzur, bereket ve kardeşlik olmaz. Adaletin olmadığı bir yerde çocuklar yatağa aç girer. O beşli çeteler malı alıp yurt dışına götürdüler ben bunu bilmez miyim? Son kuruşuna kadar getireceğim o paraları, hiç endişe etmeyin. Sizden çalınan paraların tamamını alacağım ve bu ülkeye getireceğim. O beşli çeteler diyorlar ki 'Acaba Kılıçdaroğlu'nun ayağını nasıl kaydırırız, acaba bunu nasıl bir daha aday yaptırmayız.' Onların peşindeler. Onlar paralarına, yandaşlarına, saraylara güveniyorlar ve biz de sadece size, halka güveniyoruz.""Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek"Öğretmenevinde çalışan emekçilerin aylıklarını düzenli olarak alamadığını ve perişan halde olduklarını anlatan Kılıçdaroğlu, ülke genelinde sayıları 20 bin olan bu insanların hepsinin hakkını ve hukukunu teslim edeceklerini söyledi.Taşeron işçilerin tamamını kadroya alacaklarını, Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen ataması yapacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:"Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda yüksek puan alıp sözlüden elenenler var. Sözlü sınavı kaldıracağım. Kim kazanırsa atamasını yapacağım, endişe etmeyin. KHK'lıları da çözeceğim meraklanmayın. Bu kardeşiniz, bu ülkeye adalet gelinceye kadar mücadele edecek. En ufak bir endişe duymayın. Adalet, adalet ve adalet olacak. Emine Şenyaşar'a, ya 8 savcı değişti, dava açmıyorlar. Korkularından dava açmıyorlar. Gittim, Emine Şenyaşar'la kucaklaştım, ondan sonra 9. savcı davayı açtı. Bu kardeşiniz, davaların her aşamasını izliyor, adalet yerine gelinceye kadar."Annelerin artık çocuklarını okula gönderirken beslenme çantası diye bir şey düşünmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bütün çocuklar Türkiye genelinde okulda beslenecek. Ayrıca hiç geliri olmayan ya da geliri asgari ücretin altında olan bütün ailelerde kadının banka hesabına en az asgari ücret kadar para yatıracağız. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Onlar gibi yapmayacağız. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Bütün annelere sesleniyorum, meraklanmayın sosyal devlet sizin en büyük güvenceniz olacak." değerlendirmesinde bulundu."Asla ve asla çaldırmayacağız ve millete hizmet edeceğiz"Van'ın bölgenin kilit taşlarından biri olduğunu, sadece İranlı turistlerin gelmesinin kente tek başına yetmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, dünyanın her yerinden insanların buraya gelerek kentin güzelliklerini görmesi gerektiğini belirtti.Bölgenin "özel ekonomi bölgesi" ilan edileceğini bildiren Kılıçdaroğlu, "Asla ve asla çaldırmayacağız ve millete hizmet edeceğiz. Kul hakkı yemeyeceğiz ve kul hakkı yedirmeyeceğiz. Ben söylüyorum ya, bekliyorum onlar da söylesinler ama tık yok, onlar söylemiyorlar. Çünkü onların malı nasıl götürdüklerini çok iyi biliyorum. Tamamını getireceğim. Söke söke alıp getireceğim. 12 yıl geçti hala yüze yakın aile barakalarda oturuyor. Geçen hafta eşim geldi ailelerle görüştü. Sitem ettiler haklı olarak, 'Neredeydiniz bu güne kadar?' Söz veriyorum Vanlılara, cumhurbaşkanı seçildikten sonra önce o ailelere gideceğim onların bütün sorunlarını çözeceğim. O zaman onlardan helallik isteyeceğim." diye konuştu.Mitinge katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Van'ın sorunlarını çok iyi bildiklerini, kentin hak ettiği yerde olmadığını ifade etti.Devlet ve millet arasındaki bütün bariyerleri kaldıracaklarını belirten İmamoğlu, kentin hak ettiği yere gelmesi için gereken çalışmaları yapacaklarını söyledi.Mitingin sonunda, Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve milletvekili adayları, meydandakileri selamladı, fotoğraf çektirdi.

'KAYYUM DENEN GARABET UYGULAMAYI TÜMÜYLE BİTİRECEĞİM'

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ağrı'daki programının ardından özel uçakla Van'a geldi. Ferit Melen Havalimanı'nda partililer tarafından karşılanan ve seçim otobüsü ile kent merkezine gelen Kılıçdaroğlu, Beşyol Meydanı'nda halka hitap etti. Konuşmasına adalet vurgusu yaparak başlayan Kılıçdaroğlu, "Dünya kadar sorun var biliyorum. Sorunlarınızı biliyorum. Kimlerin neler yaptığını da biliyorum. Benim bu ülkenin insanlarına sözüm var. Bu ülkeye huzuru, barışı, kardeşliği getireceğim. Bu ülkede hiç kimse ötekileştirilmeyecek, hiç kimse inancından ve kimliğinden dolayı ötekileştirilmeyecek. Allah'ın yarattığı en değerli varlık insandır ve başımın üstünde yeri vardır. Büyük haksızlıklar yapıldığını biliyorum. Demokrasinin ayaklar altına alındığını da biliyorum. Seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum. Bütün bunları çözeceğim. O kayyum denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğim. Yuh çekmeyin, gideceksiniz sandıkta oy vereceksiniz, bunları beraber emekli edeceğiz. Memleketimizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kucaklaşmak istiyoruz. Nedir ayrılık gayrılık, bize bir şey vermiyor. Biz beraber olacağız. Bu güzel ülkede beraber olacağız" dedi.

'DEVLETİN DİNİ ADALETTİR'

Van Belediyesi'nde işine son verilen işçiler ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Belediyeden atılan 306 kardeşimiz var, geldiğimizde tamamını görevlerine iade edeceğiz. Nerede bir adaletsizlik varsa, adaletsizlikle mücadele etmek boynumun borcudur. Çünkü devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde huzur, bereket, kardeşlik olmaz, adaletin olmadığı bir yerde çocuklar yatağa aç girer. Adaletin olmadığı bir yerde milyonlar yoksul olur. Hiç meraklanmayın, 5'li çete malı alıp yurt dışına götürdü. Son kuruşuna kadar getireceğim o paraları. Sizden çalınan paraların tamamını alacağım, bu ülkeye getireceğiz. Bu 5'li çete diyor ki; acaba Kılıçdaroğlu'nun ayağını nasıl kaydırırız. Acaba bunu nasıl bir daha aday yaptırmayız. Onun peşindeler. Onlar yandaşlarına, paralarına, saraylara güveniyorlar, ben ise sadece halka güveniyorum. Öğretmenevlerinde çalışan emekçileri var. Onlar memur da değil, taşeron işçisi de değil. Maalesef perişan vaziyetteler. Bunların sayıları Türkiye genelinde 20 bin. O 20 bin kardeşimiz de asla unutmasın, hepsinin hakkını ve hukukunu koruyacağım."

TAŞERON IŞÇİLERİNİN KADROYA ALACAĞIZ'

Taşeron işçilerinin tamamını kadroya alacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Hiç endişe etmesinler. Cumhuriyetin 100'üncü yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Her okulda öğretmen olacak. Ferhat'ın ile Şirin'in buluştuğu gibi bunu yapacağız. Başka bir haksızlık da puan alıp sözlüde elenenler var. Sözlü sınavı kaldıracağım. Kim kazandıysa atayacağım. Senin kimliğine, inancına, yaşam tarzına bakıp sözlüde eleyeceğim. KHK'lıları da çözeceğim. Bu ülkeye adalet gelinceye kadar mücadele edeceğim" diye konuştu. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de seçim çalışması sırasında yaşanan silahlı kavgayla ilgili Kılıçdaroğlu, "8 savcı değiştirdi. Korkularından dava aç diyorlar. Gidip Emine Şenyaşar ile kucaklaştım. 9'uncu savcı davayı açtı. Bu kardeşiniz, davaların her aşamasını izliyorum, adalet yerine gelinceye kadar" dedi.

'KUL HAKKI YEMEYECEĞİZ, KUL HAKKI YEDİRMEYECEĞİZ'

Van'ın turizm potansiyeline de değinen Kılaçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Van, bölge itibarıyla bu bölgenin kilit taşlarından birisidir. Bu bölgenin İran ile olan ilişkisi, İranlı turistlerin buraya gelmesi tek başına yetmiyor. Dünyanın her tarafından insanlar Van'a gelmelidir. Bu yapılacak, bunu göreceksiniz. Bütün bu ovalar bereketli ovalara dönüşecek. Özel ekonomi bölgesi ilan edilecek. Onlar 5'li çetelere hizmet ettiler, ben vatandaşlara hizmet edeceğim. 'Çalıyorlar ama iş yapıyorlar' diyorlar, yaptığı iş nasıl çalıştıklarını gösteriyor. Asla çalmayacağız, vatandaşa hizmet edeceğiz. Kul hakkı yemeyeceğiz, kul hakkı yedirmeyeceğiz. Ben bunu söylüyorum ya bekliyorum onlar da söylesinler kul hakkı yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz, ama söylemiyorlar. Çünkü onların malı nasıl götürdüklerini çok iyi biliyorum. Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek. Her şey çok güzel olacak. Bu ülkeye huzuru getireceğim. Bu ülkeye kucaklaşmayı getireceğim. Saraylarda oturmaya alışık değilim, Mustafa Kemal'in Çankaya'sına gideceğim. Halktan birisiyim ve halktan birisi gibi yaşamaya devam edeceğim" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu'na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşlik eti. Kılıçdaroğlu'ndan önce İmamoğlu bir konuşma yaptı. İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu da eşi ile birlikte halkı selamladı.

Tüm detaylar ve daha fazla haberler için Van haber gazetesini takip edebilirsiniz.

kılıçdaroğlu Van Miting Van haber