Van'da Tarım ve Hayvanlıkla Uğraşanlar Bu Habere Dikkat

TAKİP ET

AK Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Süleyman Oflas, ilçede tarım ve hayvancılığın gelişmesi ve mevcut sıkıntıların çözümü için çalışmalarına başladı.

Adaylık süreci boyunca, tarım ve hayvancılık sorunlarını çözme konusunda öncelikli olduğunu vurgulayan Oflas, kırsal mahalle ziyaretleri ve çeşitli kurumlarla görüşmeler yaparak sorunları tespit etti.

Oflas, Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, Tuşba İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Veziroğlu ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tunçtürk gibi isimlerle görüşerek bölgedeki tarım ve hayvancılık konusundaki sorunları değerlendirdi. Üniversite ile yapılan görüşmelerde bölge tarımına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Süleyman Oflas, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için çiftçi dostu bir belediye anlayışıyla hareket edeceklerini ve bölgedeki projelerde çiftçilerin lehine olacaklarını belirtti. Ayrıca, Sarımehmet Barajı'ndaki su kaybının en aza indirilmesi için çalışacaklarını ve bölgedeki tarım arazilerinin beslenmesini sağlayacaklarını ifade etti.

Oflas'ın yaklaşımı, tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesine yönelik somut adımlar atmaya odaklanarak, çiftçilerin sorunlarına çözüm üretmeye yönelik olumlu bir yaklaşım sergiliyor.

SARIMEHMET BARAJINDAKİ SU KAYBINI EN ASGARİ SEVİYEYE İNDİRECEĞİZ 

Muradiye ilçesinde yer alan ve Tuşba bölgesindeki tarım arazilerini besleyen Sarımehmet Barajında yaşanan su kayıplarının bakım ve onarım ile en aza indirgenebileceğini söyleyen Başkan Oflas,  ( Van Haber )"Bu bölgede çiftçimizin ne tür sorunlar yaşadığını, nelerle mücadele ettiğini çok iyi biliyoruz. İlçe Belediyemize düşen Tarımsal görevlerin en hızlı şekilde çözüleceğini, Büyükşehir Belediyesine ait görev ve sorumluluklarda sıkı bir takipçisi olacağımızı, bakanlıklar nezdinde sorunların ise Ankara'ya ulaştırılması konusunda köprü görevi göreceğimizi ifade etmek istiyorum. Sarımehmet Barajı bölgenin can damarı konumundadır. Biz Tarım ülkesi olarak ilk önce mevcuttaki kaynaklarımızı koruyacak, düzenleyecek ve geliştireceğiz. Sonra da yeni, daha modern ve daha güçlü kaynaklarla hep birlikte ilçemizi her alanda olduğu gibi tarımsal anlamda da kalkındıracağız. Çiftçilerimiz müsterih olsun, biz yanlarındayız" dedi.

 

Van - Van Haber - vanhaber - Van Gazetesi - Wan

Van Tuşba van haber