Van'da ters eve akın, konserde ise; izdiham

TAKİP ET

Van'da İranlılar, ters eve akın etti ve Shadmehr Aghili'nin konserinde ise; izdiham yaşandı.

Van ili İpekyolu merkezinde yer alan ters ev, İranlıların ilgi odağı oldu. Ayrıca;Shadmehr Aghili'nin konserinde yoğun ilgiden dolayı izdiham yaşandı.

VANHABER GAZETESİ – ÖZEL HABER | Van ili İpekyolu ilçesi yerleşkesinde yer alan ters eve İranlı turistler akın etti.

İran’da Shadmehr Aghili'nin konserine gelen İran uyruklu vatandaşlar, önce ters evde eğlendiler akabinde ise; konserde çoştular…

 Geçen yıl ‘EBİ’ olarak adlandırılan Ebrahim Hamedi'nin konserine herceklesti. Bu yıl ise; Shadmehr Aghili'nin komserine gelen İranlılar, Van haber’e konuştu. 

21.04.2023 tarihinde düzenlenen Shadmehr Aghili'nin konserine İran halkı bir gün önceden Van iline gelmeye başladı. Van ilinde otellerin birçoğunda doluluk oranının yüzde yüzü bulunduğu ve İranlılar için konserlerin devam edeceğini ifade eden organizatör firmalar;”Bizler, uzun süredir birçok konser yapıyoruz ama bazı konserlerimiz tıka basa gelmektedir. Umarız, diğer konserlerde daha büyük alanlarda ve herkese hitap edecek şekilde olur.”denildi.

İRANLILAR, VAN’IN SOKAKLARINDA KONSER ALANINA ÇEVİRDİ
Van iline bir gün önceden gelen İran uyruklu vatandaşlar, Cumhuriyet caddesi, Sanat sokağı ve Maraş caddesinde darbuka ile hem çaldılar hem de oynadılar… Bunun yanı sıra; Van’ın tarihi mekanlarını gezen turistler daha sık geleceklerini vurgulayarak, konser için hazırlık yaptılar… Bunun yanı sıra; Ramazan Bayramının birinci gününde Van İpekyolu ilçesi yerleşkesinde Ters evi ziyaret eden İranlılar, şarkı söyleyerek diledikleri gibi eğlendiler…

Ters evi ziyaret eden 350’ye yakın İran uyruklu vatandaş,”Bizler, Ebrahim Hamedi'nin konserine geldik. Umarız, çok keyifli ve güzel vakitler geçer. Önce ters eve geldik. Akabinde Van Tuşba ilçesinde yer alan Van Gölü sahilini gezdik. Akşam saatlerinde ise; Van’ın eğitimine yön veren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi konser alanına geldik. Çok güzel bir konser alını yapılmış ve herkesi kutluyorum.”dedi.


EBİ KONSERİNDE İZDİHAM YAŞANDI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kapalı spor salonunda düzenlenen Ebrahim Hamedi'nin konserinde izdiham yaşandı.

Van iline yılda 3 kez gelen ‘EBİ’ lakaplı yasaklı sanatçı hem dinleyicileri hüzünlendirdi hem de sevindirerek programı sürdürmüştü. Bu yıl ise;Shadmehr Aghili gelerek Van iline turizm akını oluşturdu. Gece saatlerine kadar süren konserde İranlı uyruklu vatandaşlar, ezilme tehlikesi yaşadı. Birçoğu ise, konser alanına giremedi. Bileti olamayanlarda bilet bulmak için arayış içine girdi.

Konser sonrasında İranlılar, Van İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde yer alan eğlence merkezlerinde devam edildi. 


Van Gazetesi , vanhaber , Özel Haber
 

Van vanhaber Van Haber Konser Ebrahim Hamedi Ebi İranlılar