Van'da tren faciası! Van Haberleri

TAKİP ET

Van Haberleri: Van'ın İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesinde bir kadın yük trenin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Van Basın ( Özel Haberi) Van’ın Bostaniçi mahallesinde Saime Eraygen yük treninin çarpması sonucu hayatını kaybederken 9 kardeş hem öksüz hem de yetim kaldı. Hayatını kaybeden Eraygen kızı Melek Eraygen ve yakınları Yetim ve Öksüz kaldıklarını dile getirerek merkezden geçen tren rayına biran önce gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. 


Van’ın Seyran Tepe, Akköprü, Bostaniçi Mahallesi’nden geçen TCDD’ye ait tren yolu şimdiye kadar birçok kazaya ve can kaybına neden olurken Eraygen ailesi bir tedbir alınmasını istiyor.


Van’da Devlet Demir Yollarına (TCDD) ait tren raylarının geçtiği birçok yerleşim yerinde etrafında herhangi bir bariyer ve tel örgü korumasının bulunmaması şimdiye kadar birçok kazaya ve insanların ölümüne neden oldu.
Bostaniçi Mahallesi’nden geçen tren yolu da şimdiye kadar birçok can kaybına sebep olurken, büyük oranda maddi zarara da neden oldu. Buna rağmen şimdiye kadar herhangi bir önlem alınmaması ise hayatını kaybeden Eraygen ailesinin tepkisini çekti.
Bir hafta önce burada bir kaza oldu. Benim yengem oluyor kendisi 9 çocuğun annesi. Devletimizin yıllarca buraya bir tedbir almaması nedeniyle benim yengem karşıya geçmek için tren kazasından vefat etti. Van’da ki vekiller sizler ne vicdana sahipsiniz, İnsanlık e parti, a parti, c parti, z parti değil. Devletimiz bunca yıl şu karpuzalan’dan, istasyona kadar mahalle arasında geçen tren yolu için bir tedbir almamış, Devletimizin sermayesi yok mu, etrafına bir tel örgü çeksin insanlar geçer, hayvanlar geçer, araba geçer, hasta geçer her türlü şey geçer. Her taraf açık insan zaten trenin üzerinden geçmeye çalışırken tren 500 metre ilerideyse bile o korku o insanı durduruyor kazaya neden oluyor.  
Burada Van vekillerine sesleniyorum özellikle, Van Vekilleri siz Van’da ikamet ediyorsunuz. Vanlısınız buradan halkımızın sorunlarını çözmek için Ankara’ya gidiyorsunuz.  Ankara’da, Van’ın sorunlarını siz dile getirmiyorsunuz. Daha nice canlar yanacak siz yalnız koltuk sevdalısısınız, yoksa siz bu halkın vebalini almak için mi oraya gidiyorsunuz. Ben buradan özellikle Osman Nuri Gülaçar’a sesleniyorum. Sen Van’ın milletvekilisin siz beş yıldır, Van’ın sorununu dile getirmediniz, bu halkın vebali sizin boynunuzdadır. Bugün tren yolu üstündeyiz kaza olmuş,  Van’ın çeşitli sorunları var, sıkıntıları var, Kim bu sorunlara el atacak, ne zaman vicdanlı bir insan çıkacak meclise götürecek dertlerini anlatacak. Bu kadın vefat etti.  Kadın’ın iki sene önce büyük oğlu vefat etti.  Oğlunun beş tane çocuğu vardı. Şimdi 9 nüfus perişan kaldık. Kim bu insanlara bakacak, kim bu insanların derdini soracak. 

Ben buradan Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum. Cumhurbaşkanımız siz denetimcileri gönderiyorsunuz, siz keşif gönderiyorsunuz,  Burada olan şeyleri gelip orada anlatmıyorlar. Buraya bir tel örgü gerekiyor, buraya bir önlem alınsın istiyoruz. Benim bugün kaza ettiğim yer için değil mahalle arasına istasyona kadar şehir ortasından gidiyor her gün kazalar oluyor. Sayın Cumhurbaşkanım Türkiye Cumhuriyetin Beş kilometre yolun etrafına tel örgü çekecek kadar sermayesi yok mu? İnsanlar yazıktır insanları yoksul bırakmayın yetim bırakmayın. Burada amacımız devletten herhangi bir para koparma değil. Sadece devletimizden rica ediyorum tren yolu etrafına 5 veya 10 kilometrelik tel örgü çeksin. Önlem alınmasını istiyoruz. Şoför şu tünelden çıktığı andan itibaren treni boşa bırakıyor. Çok suretle gittiği için Bazen uykudan bile uyanıyoruz. Herhangi bir barikat kurulmamış, hız limiti kaçtır. Ben şoförlerden de devlet demiryollarından da da şikâyetçiyim devlet demiryolları önlem almadığı için şikâyetçiyim. Şoföre her gün el sallıyoruz kardeşim yavaş git burası şehir arasıdır. Bilmiyoruz ki burada ki hız limiti kaçtır. Devlet bir geçit belirlememiş. Başıboş bir meydandır. Bizim ciğerimiz yandı. Belki Cumhurbaşkanımız Van’daki sorunlarımızı bilmiyor ama Van’daki milletvekilleri sorunları biliyorlar neden mecliste dile getirmiyorlar. CHP geliyor buraya söylüyor ki ben buraya bir şey yapacağız, CHP sen önce gel Van’daki sorunları çöz, Halk sana inansın güvensin amacınız hep koltuktur. Vicdanlı bir insan buraya el atsın. Bizim sesimizi yetkililere duyurmanızı istiyoruz, ifadelerini kullandı.


KİMSE BİZİM ACIMIZI GÖRMÜYOR
Melek Eraygen; “biz dokuz kardeşiz birkaç yıl önce abim vefat etti. Babamda biz küçükken vefat etti. Bir tek annemiz vardı. Annem hem anneydi hem babaydı. Şu an hem annesiz hem de babasız kaldık. Kimse bizi görmüyor ve duymuyor. Çok zor durumdayız. Annemizi bu tren kazasında kaybettik. Bu çok acı bir durum. Annem karşı taraf çöp atmak için geçerken tren çarpıyor. Dün aynı şekilde kaza oldu ve iki kişi daha hayatını kaybetti. Tren her yıl böyle can almaya devam ediyor. Fakat hiçbir şekilde bir önlem alınmıyor. Kimse olayın üstünde durmuyor.” 


SESİMİZİ DUYSUNLAR
“Kimse bizim acımızı görmüyor. Herkes evinde kendi sessizliğinde. Böyle bir acımasızlık olamaz. Kimse bizi görmüyor ve duymuyor. En azından trenin geçtiği yolların etrafını ya tel örgüyle kapatılsın ya da üst geçit yapılsın. Hiçbir güvenlik önlemi yok. Terk edilmiş bir tren yolu var. Hangi devirdeyiz neden gelip kontrol edilmiyor. Her tren yolu için tel örgü yapılmasını istiyoruz. Herhangi bir hız tabelası bile yok. Annemin dulluk maaşı ile geçinebiliyorduk. Artık gerekli mercilerin bu gibi durumları görmesini istiyoruz. Sesimizi duysunlar.”


HERHANGİ BİR HIZ LİMİTİ YOK
“Bir hafta önce yengem tren kazasında vefat etti. Devletin yıllardır buraya tedbir almaması sonucunda vefat etti. Çoğu mahalleden geçen bu tren yolunun etrafına herhangi bir önlem alınmadığı için bu kazalar meydana geliyor. Yetkili kişiler önlem almadığı için bizler yıllar sonrada bu acıları yaşayacağız. En basitinden iki taraflı tel örgü çekilebilir. Tren akşamları bile o kadar hızlı geçiyor ki, hepimiz uykumuzdan uyanıyoruz. Herhangi bir hız limiti yok. Bugün benim başıma gelen yarın komşumun başına gelecek. Mecliste Van ile ilgili böyle sorunlar neden dile getirilmiyor. Daha ne kadar can almaya devam edecek. Devletin başında olan insanlar nedir bu koltuk sevdanız, neden gerçek anlamda somut bir şeyler yapmıyorsunuz.” Diyerek sitemini dile getirdi.

Van Basın - Özel haber , Van Haberleri, Van Gazetesi 

Van Haberleri Tren Kaza