Van'da Tüketici Mağduriyeti, Uğurlu'dan Zabıta Tepkisi!

TAKİP ET

Van'da Tüketici Mağduriyeti: Başkan Uğurlu, Zabıta Ekiplerine Tepki! Fiyat istikrarsızlığı ve denetimsizlik nedeniyle tüketiciler büyük sıkıntı yaşıyor. Uğurlu, zabıtaların görevini yapmamasını eleştiriyor.

Başkan Uğurlu, Van'da tüketicilerin denetimsizlik nedeniyle büyük mağduriyet yaşadığını belirterek, Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı'nın yeterince görevini yapmadığına tepki gösterdi. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı son zamanlarda, tüketiciler tarihinin en büyük mağduriyetini yaşıyor. Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na görevlerini yerine getirmeleri için çağrıda bulundu.

Uğurlu, açıklamasında zabıta ekiplerinin yetkilerine rağmen harekete geçmediğini ve toplumsal ahlakın yok olduğunu dile getirdi. Fırsatçılar tarafından fiyat istikrarsızlığından yararlanarak vatandaşların mağdur edildiğini belirtti. Neredeyse tüm marketlerde reyon etiketi ve kasa çıkışlarında anormal oynamalar olduğunu ve hijyen olmayan ortamlarda üretimlerin yapıldığını söyledi. Gün içinde birden çok etiket fiyatının değişime uğradığını, ancak denetim mekanizmalarının etkisiz olduğunu ifade etti.

Ayrıca Uğurlu, Büyükşehir Zabıta ekipleri ve diğer denetim mekanizmalarının görevlerini yerine getirmediğini belirterek toplumsal sıkıntıların artmasına neden olduklarını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Onları görevlerini yapmaya davet ederek, yaşanan olağanüstü durumda sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.
Başkan Uğurlu açıklamasında" Artık tuzda koktu. Yetkileri olmasına rağmen bir türlü harekete geçmeyen zabıta ekipleri ne iş yapar. Toplumsal ahlak yok olmak üzere. Herkes kafasına göre fiyat belirlemesi yaparak büyük mağduriyetler oluşmaktadır. Neredeyse tüm marketlerde reyon etiketi ve kasa çıkışlarında akıl almaz oynamalar oluyor. Hijyen olmayan ortamlarda üretimler yapılıyor. Gün içerisinde birden çok etiket fiyatları değişime uğruyor. Kanun olmasına rağmen denetim mekanizmalarında ses yok. Adeta yaz tatiline çıkmış gibiler. Aldığınız maaşı hak etmiyorsunuz. Başta Büyükşehir Zabıta ekipleri olmak üzere diğer denetim mekanizmaları çalışmıyor. Kimlerden korkuyorsunuz. Görevleriniz yapmayarak toplumsal sıkıntılarının artmasına vesile oluyorsunuz. Sizleri bu olağanüstü durumda görevlerinizi yapmaya davet ediyorum" dedi.

Haber: Erhan Ağurlu
Van Gazetesi - Van haber - vanhaber

Van Tüketici