Van'da ulaşıma bir zam dahamı geliyor!

TAKİP ET

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME), Aralık ayı toplantısında, Cumhuriyet Mahallesi'nin trafik düzenlemesinden e-Skuter kullanımına kadar birçok konuyu değerlendirdi.

Tek yönlü trafiğe açılma taleplerinden ücret güncellemelerine kadar geniş bir yelpazede kararlar alındı.


Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME), Aralık ayı kurul toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Özvan başkanlığında yapıldı ve Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlendi. İlgili toplantıya; Ulaşım Dairesi Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, Şoförler Odası Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TCDD, VAN-TSO, Edremit İlçe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.

Toplantıda; Cumhuriyet Mahallesi Girne Sokağı'nın tek yönlü trafiğe açılması talebi, Gevaş İlçesi Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları (MTSK) sınav güzergahının değiştirilmesi talebi, toplu taşıma araçlarının rayiç bedellerinin güncellenmesi talebi, deniz yolcu taşımacılığı bedellerinin revize edilmesi talebi, yediemin otoparkları ücret tarifesi talebi gibi 19 gündem maddesi ele alındı.

Ayrıca, alt komisyonlarda görüşülen konular arasında İpekyolu İlçesi'nde hizmet veren özel motorlu taşıt kurslarının sınavlarının yapıldığı güzergahın belirlenmesi, Şabaniye Yolu başlangıcı, Sebze Hali ve Kurubaş Mevkii ile Van-Hakkari yolu güzergahının düzenlenmesi gibi meseleler bulunmaktadır.

Toplantı sonunda, görüşülen konuların bir kısmı karara bağlanarak onaya sunulurken, diğer konular alt komisyonlara havale edildi. Toplantı, katılımcıların görüş alışverişi ve değerlendirmelerinin ardından sona erdi.

 

 

 

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

 

 

 

van ulaşım zam trafik vanhaber