VAN'DA VASKİ'YE 11 BİN TL ÖDEDİ AMA SORUN ÇÖZÜLMEDİ

TAKİP ET

Van Edremit ilçesi Elmalık mahallesinde ruhsatlı yapı olduğunu, 11.000 TL harç ödediğini ve Üstelik 2 tonluk su deposunun çalındığını ifade eden Gazal Özay, Van haber gazetesine konuştu.

Van ili Edremit ilçesi Elmalık mahallesinde yaşanan su sorunu ev sahiplerini çaresiz bırakıyor. 2022 yılında tamamlanan evlerine su bağlantısı yapılmaması nedeniyle vatandaşlar, yaklaşık 138 metre uzaklıktaki bir komşudan hortum yardımıyla su temin etmek zorunda kalıyor. Bununla da yetinmeyen ev sahipleri, 2 tonluk su depolarının bile çalınmasına maruz kalıyor. Su temin etme ve depolama sorunuyla karşı karşıya olan vatandaşlar, yetkililerden acil çözüm talep ediyor. Van'daki ev sahipleri, su krizinin sona erdirilmesi ve günlük yaşamlarını normal şartlarda sürdürebilmeleri için yetkililerden yardım beklediğini iddia etti.

TUBİTTUM NEWS AJANS - ÖZEL 
 

İddiaya göre; Özay," 2022 yılında inşa ettiğimiz bu ev için ruhsat alarak Vaski'ye yaklaşık 11.000 TL harç ödedik. Hem şantiye aboneliği hem de normal abonelik işlemlerini tamamladık. Ancak, tüm ödemelerimize rağmen su bağlantısı yapılmadı. Şu anda suyunu, yaklaşık 138 metre uzaklıktaki bir evden hortum yardımıyla bidonlara doldurarak temin etmek zorundayız. Üstelik 2 tonluk su depomuz da çalındı. VASKİ genel müdürü Ülker Cemkaplan bey talimat verdi yapılması için maalesef personeller sürekli olumsuz bilgiler verdiler... "dedi.

Mağdur olan Vatandaş Gazal Özay,"Van ilinin değerli Valisi, İnşa ettiğimiz evimizi 2022 yılında tamamladık ve bu süreçte tüm gerekli ruhsat işlemlerini eksiksiz yerine getirdik. Vaski'ye, evimizin diğer tarafında bulunan su köprüsüne yaklaşık 11.000 TL harç ödedik. Şantiye aboneliği ve normal abonelik işlemlerini de zamanında tamamladık. Ancak, büyük bir üzüntüyle belirtmek isterim ki, bütün bu ödemelerimize rağmen su bağlantısı yapılmadı.

Bugün itibarıyla evimizde hala su hizmeti alamamaktayız. Su kaynağını, yaklaşık 138 metre uzaklıktaki bir komşumuzun evinden hortum yardımıyla bidonlara doldurarak karşılamak zorunda kaldık. Bu durum hem zaman kaybına neden oluyor hem de büyük bir zahmet gerektiriyor.

Üstelik, evimize su temin etmek için kullanabileceğimiz 2 tonluk su deposu da çalındı. Bu durum, sadece su sorunumuzu daha da artırmış ve yaşamımızı olumsuz etkilemiştir.
Sayın Valim, yaşadığımız bu sıkıntılı durumun bir an önce çözülmesini ve su bağlantısının sağlanmasını talep ediyoruz. Su, temel bir ihtiyaç olduğu için günlük yaşamımızın sürdürülmesi ve hijyenimizin sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır. Sizden, bu konuda gerekli adımların atılmasını ve su bağlantısının en kısa sürede gerçekleştirilmesini rica ediyoruz. Sorunun çözülmesiyle birlikte, evimizde güvenli ve sağlıklı bir şekilde su hizmeti almayı umut ediyoruz."dedi.

Van Gazetesi - Van haber - vanhaber
Tubittum Haber Ajansı Muhabiri Eyşan Yetkin - Adem Yalçın
 

Van vanhaber VASKİ