Van'da Vatandaş İsyan Etti, Elektrik Yok, Su Yok

TAKİP ET

Van Tuşba ilçesi Topraktaş mahallesinde oturan Muhyettin Ayaz, elektrik ve su sorunu hakkında Van Haber Gazetesi aracılığıyla yetkililere seslendi.

Van ilinde birçok sorunun yanı sıra en büyük sorun haline gelen ve vatandaşları zor durumda bırakan su ve elektrik sorunları devam ediyor...

Van ili Tuşba ilçesi Topraktaş mahallesinde ikamet eden Muhyettin Ayaz, su ve elektrik sorununu Van Haber Gazetesi aracılığıyla kamu yetkililerine seslendi.

"2 YILDIR EVİM VAR AMA ELEKTRİK VE SUYUM YOK"
Ayaz,"2 yıldır bu evde oturuyorum ve elektriksizim. Her gün TEDAŞ'a gidip geliyorum. Her yetkililere gittiğimde aynı cevabı alıyorum: 'Hazırdır, bu hafta gelecekler.' Fakat haftalar geçiyor, beklemekten yorulmuş bir şekilde buradayım."dedi.

"EVDE GEBE HASTAM VAR, ZOR DURUMDAYIZ"
Ayaz, "En zorlayıcı kısmı, hastamın gebe olması ve elektrik olmadığı için ne bir buzdolabımız, ne de bir şey yiyebileceğimiz bir ortamımız olması. Yemeklerimiz bozuluyor, çocuklar aç kalıyor ve zor zamanlar geçiriyoruz. Biz on nüfuslu bir aileyiz ve bu zor koşullarda yaşamak gerçekten zor."dedi.

"BÖYLE GİDERSE KIZLARIM İNTİHAR EDECEK"

Ayaz, Van ilinde çok sıkıntı çektiğini ve böyle giderse kızlarının intihar edeceklerini ifade etti. 

Ayaz,"Öğrenci kızlarım var. Onlara da elektrik ve su sorunu ile ilgili sorunlarımızı anlatıyorum. Onlar da şaşırıyor ve 'Hangi devirde yaşıyoruz?' diye soruyorlar. Kızlarım, gerçekten de intihar etme noktasına geldi. Zorluklarla baş etmek zorunda kalıyoruz ve çaresiz hissettiriyor. 2 yıldır beklemek, hiçbir sonuç alamamak beni gerçekten ümitsizliğe sürüklüyor. Bu gidişle çocuklarım intihar edecek hale gelecek, kimse umursamıyor gibi hissediyorum. Acilen bir çözüm bulmamız gerekiyor."dedi.

“KÖYÜMÜZDE SU VE ELEKTİRİK SORUNU DEVAM EDİYOR”
Ayaz,“O kadar zor koşullarda yaşıyoruz ki, suyumuz bile yok. Sıcak havalarda bir damla su bile bulamıyoruz. Köyümüzün suyu bazen gelmiyor ve elektrikle ilgili sorunlar yüzünden suyu da bir türlü bağlayamıyoruz. Camiye gidip su taşıyarak idare etmeye çalışıyorum. Köyde hep susuz kalıyoruz, çaresizlik içindeyiz. Cemaat olarak bir araya gelip çözüm yolları arıyoruz. Van haber gazetesi aracığıyla buradan yetkililere sesleniyoruz. Lütfen! Sesimize kulak verin. Gerçekten de, bu zorluklarla dolu hayatımızı bir an önce düzene sokmak ve daha iyi bir yaşam standardına kavuşmak istiyoruz. Şu anki durumumuz gerçekten iç açıcı değil. Sağlık ve refahımız için umutla bekliyoruz."diyerek konuşmalarını noktaladı.

ÖZEL VAN GAZETESİ HABER – EYŞAN YETKİN
Van gazetesi – Van haber – vanhaber 

Van elektirik Su van haber