VAN'DA VİRÜSE KARŞI ÖNLEMLER ARTIYOR

TAKİP ET

Kışın başlamasıyla birlikte virüse karşı da tedbirler giderek arttı. Bu tedbirler kapsamında Van halkının sağlığı için toplu taşıma araçlarının şoförlerinden bazıları, araçlarının girişine dezenfektan yerleştirdi.

VAN HABER - Virüs, bilindiği üzere hasta birinin öksürürken çıkarttığı damlacıkların etrafa yayılması yoluyla diğer insanlara bulaşıyor. Bu nedenle enfekte olduğunu düşündüğünüz ya da hastalığı teşhis edilmiş biriyle mesafeyi korumak çok büyük önem taşıyor. Kalabalıklardan kaçınmak, zorunlu hallerde etrafla ve çevredekilerle temas kurmamak, alınması gereken önlemler arasında yer alıyor.

 Virüsün yayılmasını önlemek için gün içinde sık sık ve yemek yemeden önce mutlaka elleri sabunlu su veya dezenfektan ile temizlemek, mümkün olduğunca ellerle yüze dokunmamak alınacak tedbirlerin başında geliyor. Bu bilgilere yönelik tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tedbirler alınmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Van halkı da gerekli olan tedbirleri elden bırakmadı. Özellikle toplu olarak kullanımda olan yerlerin temizliğine dikkat edilmesinin gerekliliğini bilen Van halkı için toplu taşıma araçların giriş kısmına bu araçları kullanan şoförler tarafından dezenfektan yerleştirildi. Araçlara binen yolcuların hijyeni koruması amacıyla yapılan bu uygulama, yolcular tarafından beğeni topladı. 


VAN GAZETESİ-ÖZEL HABER

van korona van haber van gazetesi kış