Van'da WC eksikliği sıkıntılara yol açıyor

TAKİP ET

Van'da sosyal park alanları her geçen gün artmaya devam ediyor. Ancak kentte bulunan bazı sosyal park alanlarında vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilecek alanların olmaması vatandaşlar tarafından eleştirildi.

Van’da sosyal park alanları her geçen gün artmaya devam ediyor. Ancak kentte bulunan bazı sosyal park alanlarında vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilecek alanların olmaması vatandaşlar tarafından eleştirildi.

Van’da sosyal park alanlarındaki eksiklikleri dile getiren vatandaşlar, ailelerin lavabo gibi zaruri ihtiyaçlarını karşılamada güçlük çektiğini belirterek yetkililerin bu konuda çalışma başlatmasını istedi. 

Parklarda vakit geçirmek isteyen vatandaşlar, dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarının yanı sıra günlük yaşam içerisindeki zaruri ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için imkânlar oluşturulması gerektiğini söyledi. Ailece park ve yeşillik alanlara giden halk, vakit geçirdikleri alanlarda zaruri ihtiyaçlarını giderebilecekleri lavaboların olmamasından dert yakındı. Kentin birçok yerinde bulunan parklarda lavabo ihtiyacının giderilmeye yönelik büyük eksikliklerin olduğunu aktaran halk, belediyelere çağrıda bulundu.

 “TUVALETLER PARALI”
Vatandaşlar belediyelere ait bazı park alanlarında olan tuvaletlerin paralı olmasına ise tepki gösterdi. Vatandaşların park alanına dinlenmeye geldiğini belirten vatandaşlardan İsmail Gülle ise, “ Ailemizle beraber çayımızı aldık ve Kocaeli-Van Dostluk Parkı’na geldik. Çocuklarımız bu alanda lavaboya girmek isterse para ödemek zorunda kalıyoruz; 1, 5 lira. Az bir para fakat belediyeye ait bir tesisi tuvaletten para alması çok saçma geliyor.” Dedi.

 “EVİMİZE DÖNMEK ZORUNDA KALIYORUZ”
İpekyolu ilçesine bağlı Selimbey Mahallesi’nde bulunan Sevgi Parkı’nda vakit geçiren vatandaşlardan Osman Kaya, parkta bulunan halkın en büyük sıkıntılarından birinin de lavabo ihtiyacı giderilecek alanın olmaması olduğunu söyledi. Kaya, “Biz buraya ailecek dinlenmeye geliyoruz. Yanımızda eşimiz ve çocuklarımız oluyor. Herhangi bir lavabo ihtiyacımızda evimize dönmek zorunda kalıyoruz. Erkeklerin yakın camilere gitme imkânları oluyor ama kadınların böyle bir imkânı yok. Yetkililerden parklara lavabo yapmalarını istiyoruz.” Dedi. 

 “ YILLARDIR PARKLARDA AYNI SORUN”
Yine İpekyolu ilçesine bağlı Musa Anter Parkı’nda bulunan vatandaşlardan İsa Çetin, “Bu parkta neredeyse bütün sosyal donatılar düşünülmüş. Ama maalesef bir lavabo yapmayı düşünmemişler. Buraya gelen insanlar bu sıkıntıdan mustaripler. İnşallah bu sorunu ortadan kaldıracak çalışmalar yapılır. Sadece bu parkta değil çoğu parkta bu sıkıntı yaşanılıyor. Belediyenin buna çare bulmasını talep ediyoruz” Diye konuştu.

Kaynak: Van Haber Gazetesi- Yeni Doğu Gazetesi
 

van van haber lavabo wc