Van'da yardım kömürleri sosyal medya da satışa düşünce olay oldu

TAKİP ET

VAN HABER GAZETESİ - ÖZEL HABER - Van ilinde devlet tarafından yardıma muhtaç ailelere verilen yardım kömürleri, bazı vatandaşlar tarafından suiistimal edildi.

Van'ın bir çok bölgesine Türkiye Cumhuriyeti sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından belirlenen maddi imkanları alt limit olan ailelere dağıtılan yardım kömürleri, bazı sosyal medya mecralarında yardım kömürleri paylaşılınca halk tarafından tepkiye neden oldu.

Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen yardım kömürleri sosyal medyalarda 1150 TL ile satışa çıkarıldı.

Van ilinde kömür alacak parası olmayan ailelerin hakkında giren şahıslar hakkında açıklamada bulunan Vanlı vatandaş;"Kömür fiyatları çok yüksek. Devletimizin bizlere verdiği hakkı başkaları yemektedir. Bizler ülkemizin ekmeğini ve suyunu içiyoruz. Devlet tarafından bize verilen hakkı başkalarına satmak, kurallara aykırıdır. Devlet yetkililerimizden bizlere verilen yardım kömürünü satmak etik bir davranış değildir. Ülkemizde onca fakir ailenin hakkına giren şahısların sosyal medyalarda tonunu 1150 TL'ye satması yasak olduğunu burada belirtmek istiyoruz. Bu konuda devlet büyüklerimizden yardım kömürünü satana şahıslar hakkında yasal işlem başlatılmasını halk olarak istiyoruz."dedi.

KANUN AÇIKLAMASI VE SATANLAR HAKKINDA CEZAİ İŞLEM

"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının 531 Karar sayılı "Muhtaç Ailelere Isınma Amaçlı Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Karar'ın 1.maddesinin 3.fıkrası,"Dağıtım yapılan kömürler satılamaz" hükmüne istinaden, Seyhan SYDV Başkanlığı tarafından muhtaçlık kriterlerine göre yardıma muhtaç vatandaşlarımıza dağıtılan ısınma amaçlı kömür yardımlarının Cumhurbaşkanlığı Kararına aykırı şekilde satılması veya satın alınması 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun değişik 66.maddesinde yer alan "İl genel kurulu veya idare kurulları yahut en büyük mülkiye amirleri tarafından kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz ve usulen tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlerin tatbik ve icrasına muhalefet eden veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenler, mahallî mülkî amir tarafından Kabahatler Kanununun 32, maddesi hükmü uyarınca cezalandırılır. (Ek cümle: 27/3/2015 - 6638/16 md.)"denilmektedir."

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER
 

yardım yardım kömürü van haber