Van'da yaşlı amcanın çaresizliği gözleri doldurdu (Özel Haber)

TAKİP ET

VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER - Van'ın Tuşba ilçesi Bardakçı Mahallesi Garip Tepede baraka evde yaşamını devam eden 70 yaşındaki yaşlı amcanın çaresizliği, gözleri doldurdu.

Van Haber -  Van’da yıkık konteynırda hayatını devam eden 70 yaşındaki yaşlı amca, yaşadığı zorlukları anlattı.

Duyarlı vatandaş Abdullah Karataş,” Van’da esrarengiz olayların olduğunu ve bu olaylarda içimizi acıtacak,  insanlığımızı yeniden oluşturacak hikayelerin bulunduğunu biliyoruz. Bu hikayelerin çoğunda çaresizlik ve imkansızlıktan kaynaklanmaktadır. Bu sebepten dolayı yardım çağrısında bulunan Ali A.’a yardım edilmesi ve onun gönlünü okşaması en büyük değerlerden biri olduğunu düşünüyorum. Kısa süre önce evine gittiğimiz, 70 yaşındaki yaşlı amcamızın çaresizliğini sizlere aktarmak istiyorum. 



Yıkık evde oturan Ali A. ağabeyimizin evini ziyaret ettik. Gücümüz yettikçe insanlara yardım etmek istiyorum. En son gittiğimiz ev bizleri çok üzdü. Tek başına yaşayan yaşlı amcamızın herhangi bir geliri yok. 70 yaşında olan amca kendisine kimsenin iş vermediğini belirtti. Ramazan ayında ve bayramda yardımlarını eksik etmeyen vatandaşların dışında destek veren yok. Bizlerde kendilerine ait olan arsada ev yapmayı düşünüyoruz. 10 yıldır yapılan bir temel var. Bizlerde bu temelin üzerine küçük bir ev yapmayı planlıyoruz. İş sahiplerimizden bir kaçı destek verdi. Tabi bu destekler yetmiyor…

Barakada yaşayan yaşlı amcayı gördüğümde, çok duygulandım. Rabbim kimseyi tek bırakmasın. Bizlerde insani görevimizi yaparak, vatandaşlarımıza el uzatmaya çalışıyoruz. Yaşlı amcamızın durumunu Kaymakamlarımıza ve yetkili birimlere ilettik. Amcamızın sıcak bir yuvaya ihtiyacı var. Bu yuvayı gelin beraber yapalım. Yaşlı amcamıza az da olsa bir destek verelim.”dedi.

VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER

Van’ın Tuşba ilçesi Bardakçı Mahallesi Garip Tepede ikamet eden 70 Yaşındaki Ali A., “Emekli olmak için sigortam yetersiz. Bana bakan hiç kimsem yok. Komşularımdan Allah razı olsun, onlar arada yardım ediyor…

Bulunduğum yerde kendime ait küçük bir yerim var. Bu yerde yıkık konteynırda kalıyorum. Hiç kimse bana iş vermiyor. Kendime ait yerimde ev yapmak istiyorum. Devlet büyüklerimden yardım istiyorum.”dedi.

Van Gazetesi Haber – Bir destekte, senden gelsin programı

 

van yardım 70 yaşında yaşlı amca haber tuşba bardakçı mahallesi