Van'da Yeşil Sol Partisinden ilk bayramlaşma

TAKİP ET

Yeşil Sol, HDP ve DBP Van'da  halkla bir araya gelerek bayramlaştı.

Burada konuşan Yeşil Sol Parti Van İl Eş Sözcüsü Veysi Dilekçi,14 Mayısın tüm halkların bayramı olacağını ifade etti.

Halkla her yerde bayramlaşma etkinlikleri düzenleyen Yeşil Sol, HDP ve DBP Van İl Eş Başkanları, merkezi seçim bürosunda yurttaşlarla bir araya gelerek onların bayramını kutladı.

Bayramlaşma etkinliğine Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Veysi Dilekçi, HDP Van İl Eş Başkanları Fikret Doğan,  Handan Karakoyun ve DBP Van İl Eş Başkanı Harun Okay katıldı.

Burada konuşan Yeşil Sol Parti Van Eş Sözcüsü Veysi Dilekçi, Türkiye ve Ortadoğu halklarının bu yıl 3 bayram kutlayacağını söyledi. Ramazan ve Kurban bayramının yanı sıra 14 Mayıs’ta başka bir bayramın kutlanacağını dile getiren Dilekçi, Kürt halkının kimlik ve dil meselesinin  her konuda belirleyici olduğunu ve bu sorunun çözülmeden hiçbir sorunun çözümünün mümkün olmadığını söyledi.

Dilekçi konuşmasında siyasi tutsakların içinde bulunduğu ağır koşullara da dikkat çekerek: “ Buradan cezaevinde bulunan onbinlerce siyasi tutsağımızın bayramını da kutluyoruz. Umuyorum ve diliyorum ki bu bayram onların cezaevinde olduğu son bayram olacaktır. Özgür bayramlarda buluşacağız.” dedi.

Van Gazetesi , vanhaber, Van

vanhaber Van Yeşil Sol Parti