Van'da Yürekleri Dağlayan Haber

TAKİP ET

Van'ın İpekyolu ilçesinde bulunan Yeni Mahallede, evleri yanan altı nüfuslu aile, 'Zor durumdayız dört çocukla kış ortasında evsiz kaldık.' diyerek hayırseverlerden yardım istedi.

İki gün önce evi yanan Yusuf Yavuz, “4 çocuğum var, eşim rahatsız onun tedavisiyle uğraşıyorum. Eşim iki defa beyin ameliyatı geçirdi ve bir ay önce yine ameliyata girdi. Ben İstanbul’dan geleli 20 gün oldu. Çocuklarım her biri amcasında kalıyordu onları alıp evimizde kalalım dedik ama evde kalmak nasip olmadı.

Evimizde gece saat 02.00’de soba bacasından kaynaklanan yangın meydana geldi. Çıkan yangını fark edince anca çocuklarımı çıkarabildim. Dışarı çıkıp itfaiye ekiplerinin yangını söndürmelerini bekledik. Şuan aldığımız bir destek ve bir gelirimizde yok. Çocukların defter kitapları hepsi yandı, onlarda eğitimden uzak kalıyorlar.

Canlı derse giremiyorlar, ders çalışacak kitapları kalmadı. Eşimin tedavisi nedeniyle bir iş yapamıyordum, yaz aylarında mevsimlik işçi olarak il dışına çıkıp çalışıyordum. Kış ayında yapabilecek bir işim yok. Hayırsever ve yetkililerden yardım talep ediyoruz. Zor durumdayız dört çocukla kış ortasında evsiz kaldık.” dedi.

VAN GAZETESİ

haber van güncel yeni mahalle ipekyolu