Van'da Zabıta Ekipleri Birkaç İş Yerini Denetledi

TAKİP ET

Van İpekyolu belediyesi Zabıta Ekipleri birkaç iş yerine giderek Kurban Bayramı öncesi market denetimlerini hızlandırdı.Eksiklikleri olan işletmelere yasal işlemler yapıldı.

Van ilinde Sağlıksız ortamda üretimi yapılan, saklanan ve satışa sunulan gıda ürünlerinin satışına izin verilmezken, eksiklikleri olan işletmelere ise gerekli uyarılar ve yasal işlemler yapıldı.

VAN'DA BAYRAM ÖNCESİ BİRKAÇ İŞ YERİ GEZEN ZABITA EKİPLERİ YAPTIKLARI DENETİMLERİ PAYLAŞTI.

Van ilinde faiş fiyatlar yapan bazı iş yerilerini denetlemeyen zabıta ekipleri, Bayram öncesi bazı iş yerlerini gezerek denetim yaptıklarını vurguladı.

Van'ın İpekyolu ilçesinde, Kurban Bayramı öncesinde marketlere yönelik denetimler hız kazandı. İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren marketlerde gıda güvenliği ve vücut hijyeni kurallarına uyulup uyulmadığını denetledi. Denetimlerde, iş yerlerinin temizliği, sağlık kurallarına uygunluğu, üretim alanlarının kontrolü, personelin kişisel bakımı, iş elbiselerinin uygunluğu, gramaj-etiket uygunluğu ve saklama koşulları incelendi.

Sağlıksız ortamda üretim, saklama ve satışa sunulan gıda ürünlerinin satışına izin verilmedi. Ayrıca, eksiklikleri bulunan işletmelere uyarılar ve yasal işlemler yapıldı. İş yerlerinin ruhsatlandırma durumları da değerlendirildi ve kriterlere uymayan gıda işletmelerine para cezası verildi. Bu işletmelere eksikliklerini gidermeleri için bir süre tanındı ve süre sonunda eksiklikleri düzeltmeyenlere daha ağır cezai işlemler uygulanacağı konusunda bilgilendirme yapıldı.

Zabıta ekipleri, kurallara uyan esnafa teşekkür etti.

Van Gazetesi - Van haber - vanhaber

Van zabıta vanhaber