Van'da Zorlu Koşullarda Eğitim Gören Çocukların Yardım Çığlığı

TAKİP ET

Van'ın Gürpınar ilçesi Uzun Gedik köyünde internet ve telefon şebekesinin çekmemesi nedeniyle EBA TV'den bağlantı sağlayamayan öğrenciler, derslerinden geri kalmamak için karlı tepeleri aşarak eğitimlerini sürdürüyor. 

Van’ın Gürpınar ilçesi Uzun Gedik köyünde internet ve telefon şebekesinin çekmemesi nedeniyle EBA TV’den bağlantı sağlayamayan öğrenciler, Sadece iki Android telefonla, haftanın üç günü karlı yolları aşarak tepelere çıkmak zorunda kalan öğrenciler, bu sıkıntının bir an önce giderilmesi için yetkililerden ricada bulundu. 

Uzun Gedik köyünde yaşamını sürdüren Ferhat Bilici, “Üniversite mezunuyum ve bu yıl KPSS' ye çalışıyorum.  Telefon şebekesi olmadığı için konuları internetten de izleyemiyorum ve bu yüzden birçok konuyu bilmiyorum. 

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - SEVDA YETKİN

Yaklaşık bir yıldır Covit-19 yüzünden okullarda uzaktan eğitim veriliyor. EBA TV ve internet üzerinden dersler veriliyor. Köyümüzde yıllardır telefon şebekesi ve internet çekmediği için ne yazık ki bu konuda mağdur oluyoruz.  Köyümüzde İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite olmak üzere yüzden fazla öğrenci var. Covid-19 yüzünden okullarda uzaktan eğitim verildiğinden beri, hiç bir ders işleyemiyorlar. Sınavlar başlıyor ve hiçbir şey bilmiyorlar. Bu şartlarda nasıl sınavı geçecekler?

Bu öğrenciler, haftanın üç günü tepeye çıkıyorlar. Bu karda kışta kurdu var, çakalı var.  Bütün bu tehlikelere rağmen bunca zorlukları aşıp derslerini dinlemek için tepelere çıkan bu çocuklara bir şey olursa sorumlusu sizsiniz. M. Kemal Atatürk’ün dediği gibi çocuklar bizim geleceğimizdir. Lütfen geleceğimize sahip çıkalım. Bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz.” diyerek eğitim için yetkilerin bir adım daha atmasını ve sorunun giderilmesini istedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - 0544 409 0328
 

van eba gurpınar güncel