VAN'DA GELENEKTEN GELECEĞE KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR!

TAKİP ET

Anadolu'nun kadim anlatı, aşık ve söz geleneği olan "Gelenekten Geleceğe Hikaye, Türkü Şiir Geceleri" bir kültürün devamı niteliğinde Van'ın en eski kahvelerinden olan Kardeşler Çay Evinde yaşatılmaya çalışılıyor.

Bu doğrultuda önceki akşam Kardeşler Çay Evinde bu türden bir fasıl gerçekleştirildi.
Program otantik bir ortamda  hikaye anlaticisi ve Van'da meddahlik geleneğini devam ettiren Aziz Saydut'un  hikayeler anlatması ile başlayıp sonrasında Aşık Çağlari mahlaslı ozan Mehmet Akçay' ın mekanda bulunanlara bağlamasıyla Hoşgeldiniz aşıklaması yaptıktan sonra şair ve yazar Ercan Ulutaş' ın Şükür Allah'ım Çok Şükür şiirini okumasıyla  başladı.

Program  gece boyunca Aziz Saydut'un anlattığı ibret dolu hikâyeler ile devam ederken Aşık Çağlari'nin sazına her dokunduğunda kahvede bulunan sanatseverlerin de okunan türkülere eşlik ettiği görüldü.

Söz konusu programla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan program sunucusu Aziz Saydut " Gelenekten Geleceğe Hikaye Türkü Şiir Geceleri " kültürümüzün olmazsa olmazlarındandır. Bu bağlamda bizde bundan böyle belli aralıklarla Van'da bu geceleri yaşatarak gelecek nesillere kültürümüzü anlatmak istiyoruz. Bu vesileyle her zaman olduğu gibi bu gece de bizlere hem gönlünü hem kapılarını açan sıcacık çayları ile içimizi ısıtan Dolayı Öztürk uztamıza çok teşekkür ederiz. Programımıza katılan dostlardan başta Ercan Türker olmak üzere herkese saygı ve sevgilerimizi sunuyorum. Biliyoruz ki bu tarz kültürel etkinlikler toplum sahip çıktıkça yaşar. Biz de bu doğrultuda elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız inşallah" diyerek sözlerini tamamladı.

Haber : Ercan Ulutaş