Van'daki otelciler ve turizmciler bu habere çok sevinecek

TAKİP ET

Van'daki otelciler ve turizmciler Tahran - Van yolcu tren seferleri Van Haber'ine çok sevinecek... Seferler başlıyor mu?

Van'daki otelcilerin, turizm ve hizmet sektörü bu Van habere çok sevinecek. Van'ın merakla merakla beklendiği Tahran - Van yolcu tren seferleri hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz günlerde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme sağladı. Görüşme esnasında Tahran-Van yolcu tren seferlerinin yeniden başlatılmasında fayda gördüklerini vurguladı.

Van ilinin merakla beklediği ve Van turizm gelişimine büyük katkı sağlayacak Tahtan - Van yolcu treni gündeme alındı. 

Van ilinde Van Gazetesi ve Van Haber Gazetesi'nin önceki haberlerinde turizmin canlanması ve ticaretin gelişimi için Tahran - Van yolcu treni, Gelincik sınır kapısı hakkında STK yetkililerin açıklamalarına yer vermişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama gecikmedi.


Tahran-Van yolcu tren seferlerinin yeniden başlatılmasında fayda gördüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Aynı şekilde Tahran-Van yolcu tren seferlerinin yeniden başlatılmasında fayda görüyoruz. İranlı kardeşlerimizin en fazla tercih ettiği turizm destinasyonunun Türkiye olması bizleri memnun ediyor, bu eğilimin devam etmesini arzu ediyoruz. İranlı kardeşlerimizin en fazla tercih ettiği turizm destinasyonunun Türkiye olması bizleri memnun ediyor. Bu eğilimin devam etmesini arzu ediyoruz. Bu toplantıya iş insanlarımızın ilgisinin, Türk müteşebbislerin İran’a yatırım yapmakta ne kadar istekli olduklarını gösterdiğini düşünüyorum. Bu yoğun ilgiyi somut neticelere tahvil etmek bizlerin elindedir.”dedi.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Van Haberleri

Van Turizm vanhaber tren