Van'daki siyasi partiler, bu habere dikkat! Halk konuştu

TAKİP ET

Van ilinde Milletvekili seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yerel halk siyasetçilere isteklerini ve şikâyetlerini dile getirdi.

Van ili genelinde Vanhaber Gazetesi muhabiri tarafından yapılan sokak röportajlarında yerel halk siyasi partilere tepki gösterdi.

4 yıldır halkın kapısını çalınmadığını, sadece seçimden seçime birkaç ev gezilerek hatır sorduğunu vurgulayan yerel halk, açıklamalarında siyasi parti mensupları şikayet etti.


Van ilinde 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Van milletvekili seçimlerine yönelik yerel halkın tek istekleri ise; açılmadık kapıları bırakmamaları, Van’da milletvekili olan adayların herkesin derdine ortak olmalarını, verilen vaatlerin yerine getirmeleri gerektiğini, hangi siyasi parti olursa olsun çalışmaların daha sık yapılması gerektiğini ve yerelde işsizlik, proje ve yatırımların geniş çapta olması gerektiği yönünde açıklamalar yer aldı.

VAN İLİNİN SAHİBİ VAR AMA…
“Van ilinin sahibi bizler ve yöneticilerdir. Bir fotoğraf çekilip paylaşılarak milletvekili seçimi olmamalıdır. Van’da basın mensuplarının özgürce eleştirme hakları ve konuşma hakları olmalıdır. Etiket yapıştırılmamalıdır. Herkese adil ve eşit davranmalıdır. Eleştiri yapıldığında farklı yönlere çekilmemelidir. Van Haber Gazetesisiniz. Önceden halkın sesine kulak vermezken şuan seçim geldiği için her gün halkla iç içesiniz. Sizleri de buradan eleştiriyorum. Bunun yanı sıra; Van ilinde görev yapan birçok kurumun çalışmaları haricinde bir çalışma göremiyorum. Lütfen, halk olarak el ele vererek birlikte memleketimizi üst seviyeye taşıyalım. Yandaşlara ve taraflara izin vermeden herkesin kendi görevinde mesul bir şekilde çalışmaları yürütelim. 4 yıldır ortalıkta görünmeyen siyasetçiler, şimdi iftar yemekleri, sokak ziyaretleri ve halkla iç içe gelmeye çalışıyor… Peki bir ay sonra tekrar halkla iç içe olacak mısınız? Van ilinde mi yoksa başka ilde mi hizmet vereceksiniz? Geçen günlerde Van Milletvekilini arıyor adlı başlığında ifade eden yöneticinizin sesine kulak verdiler mi? Her birey bu memleketin bir evladıdır. Hiç kimseye laf atmadan özgürce birlikte memleketimiz için bir şeyler yapabiliriz. Bu memlekette en çok okunan sayılı haber sitelerden biri Van Gazetesidir. Bununla birlikte sizlerde halkın yanında olmanızı istiyorum. Ben demiyorum. Bu gitsin. Şu gitsin. Ben söylüyorum ki kim kazanırsa kazansın memleket için çaba sarf etsin. Söz versin ve elinden gelenini yapsın. Van’da 1 buçuk milyon vatandaş yaşamaktadır. Bu vatandaşa sorduğunuzda kaç kişinin kapısı çalındı. Kendisi yetişmezde herhangi bir parti yöneticisi kaç kapıyı çaldı? Bunları merak ediyorum. Memlekette şimdiden sen o partisin. Benimle konuşma. Başkası sen o partisin bende konuşma yerine Van ilinin sorunları nelerdir? Van ilinin ekonomisini, turizmini nasıl geliştirebiliriz? Van için kim elini taşın altına koymuşsa minnettarız ama bu kadarı yetmez. Şimdi ben bunları konuştuğum için buradan geçen bir vatandaş, bu adam hükümet yanlısıdır. Demektedir. Hayır kardeşim. Ben kimsenin yanlısı değilim. Ben bu ülkenin bir evladıyım ve Van ilinin bir evladıyım. Memleketimizin en büyük sorunlarından biri ise; çözüm odaklı yerine o günü bitirmekten başka olmuyor. Buradan tekrardan tüm parti yetkililerine sesleniyorum. Lütfen! Gelin hep birlikte memleketimizi daha iyi yerlere getirelim. Siyasetten çok birlik ve beraberlik içinde yaşayalım. Beraber başaralım ve beraber diğer illerimizi gibi büyüyelim.”

SORUNLARIMIZI BİRLİKTE ANLATALIM
“Van ilinde farklı görüşler içinde yaşayan ve birçok partinin barındığı bir ildir. Bu ilde elbette sorun ve sıkıntılarımız olacaktır. Bu sıkıntıları aşmakta bizlerin elindedir. Van’da üreticilere büyük destekler sağlayarak kalkınmaya ve gelişmeye ortak olunabilir. Memleketin en büyük sorunlarından biri ise; siyasi kimlik taşıyanlara oy vermek olmaktır. Oysaki bizler, oy verdiğimizde aday olacak kişinin hayat hikayesini, yaşam biçimini araştırmalıyız. Sorgulayan ve araştıran olmalıyız. Bir partili olduğu için değil, hakkımızı TBMM’de savunacak ve yerine getirebilecek biri lazım. Ankara’ya giderek, durumları iyi göstermek yerine sıkıntılarımızı anlatmak daha doğru olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar kapımı açan bir siyasetçi olmadı. Benim derdimi dinleyen bana destek olanda olmadı. Bu ülke hepimize yetecek kadar alana sahiptir. Bu ülkede herkese yetecek kadar aş vardır. Yeter ki bu aşı iyi öğütelim. Aksi halde başkaları öğütürler… Sizlere çok şey anlatmak istiyorum ama siyasete burada girmek istemem. Neden mi? Çünkü: Korkularımız, geleceğimizi tetikliyor… Arkadaşımızın dediği gibi; lütfen, memleketimize ve halkımıza sahip çıkalım. Sorunlarımızı birebir anlatalım. Siyasileşmeden, propaganda yapmadan ve sakince dile getirelim.”


“Herkesin bir partisi olduğu gibide benimde bir partim var. Sorduğunuz soru üzerine değerlendirme yapılması gerekir ise; siyasi partiler her zaman evimize gelerek bizleri soruyor ve derdimizi dinliyor… Bizlerde elimizden ne gelirse memleketimiz için yapmaya çalışıyoruz. Siyasi partilere eleştiri yapmak yerine kendimize eleştiri yapmak isterim. Aday olanlar bizlerden ve bizi temsil etmektedirler… Her partide seçtiği listeleri hassas bir şekilde ayarlamıştır. Bu listelerde adayların bir çoğu elenecektir. Neticede Van ilinde 8 aday olacaktır. Bizler, ne zaman çöpü çöp kutusuna, hak yememeyi ve memleketin sorunlarını isteyerek dile getirirsek o zaman memleket güzel olur. Van ilindeki siyasetçilerin küsmesi artık parti küsmesinden çok şahısların küsmesi haline geldi. Bu durum düzelmedikçe memlekette ne söylersek söyleyelim havada kalacaktır. Burada seçimde aday olan tüm partilerin adaylarına başarılar dileriz. Son olarak sorduğunuz basın sorusuna gelinir ise; Basına destek verin. Basının yanında olun. Van’da basın sizler için çok önemlidir. Onlar kalkınırsa memlekette kalkınır. Bu nedenle kim olursa olsun basının dilediği gibi yazmasına ( tüm partiler için söylüyorum) engel olarak bir etiket eklemeyin. Onlarında bir ailesi var ve evlerine ekmek götürmek zorundalar. Sizlere teşekkür ederiz. Van Gazetesi ailesinin halkın yanında olması bizleri ayrıca mutlu ediyor… Her zaman böyle devam ettikçe kazanan memleket olacaktır.”


SİZLERDE AÇIKLAMA YAPMAK İSTİYORSANIZ, ALTTAKİ YORUM KISMINA DİLEDİĞİNİZİ YAZABİLİRSİNİZ.


Van Gazetesi 2023 sokak röportajları – Eyşan Yetkin
 

Van Parti Siyasi Halk Van Haber Vanhaber milletvekili