Van'daki yaşlı büyüklerimizden anlamlı bir mesaj var

TAKİP ET

Van'da Bir aydan fazla evlerinde bulunan 65 yaş üstü büyüklerimiz bunaldı. Bu yaşlı vatandaşlarımızı evlerde daha fazla tutulması yararları değil, zararları olabilir. Van'da sokağa çıkma yasağı zamanında boş olan yerlerde bir iki saat yürüyüş izni verilmesi onları daha mutlu hissetmelerine neden olacaktır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın dört günlük sokağa çıkma yasağında 65 yaş üstüne belirli saatlerde yasak kaldırılmalı.

Bir aydan fazla Van’da bulunan 65 yaş üstü büyüklerimiz evde bunaldı. Bu yaşlı vatandaşlarımızı evlerde daha fazla tutulması yararları değil, zararları olabilir. Van’da sokağa çıkma yasağı zamanında boş olan yerlerde bir iki saat yürüyüş izni verilmesi onları daha mutlu hissetmelerine neden olacaktır.

Devletin aldığı karar nedeniyle, 1955 ve üzeri doğumlular için sokağa çıkmak yasak. Sokakta yakalanan ve kimlik kontrolünde 65 yaş üzerinde olduğu saptananlar idari para cezasına çarptırılıyorlar. Yaşlılar hem devletin koyduğu kurallara uymak, hem ceza ödememek adına dişlerini sıktı, kendilerini eve kapattılar. Ancak bu durum da pek çok yaşlı için çok ciddi ruhsal sıkıntı nedeni oldu. 65 yaş üstü grupta olan ve sokağa çıkmaları yasak olan vatandalar, kurala esneklik getirilmesini istiyorlar. Örneğin, önümüzdeki 4 gün boyunca 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta herkes için sokağa çıkmak yasak. Bu süreçte, sokaklarda başka kimse yokken, günün belli saatlerinde, belli sürelerde 65 yaş üstü insanlara sokağa çıkma izni verilmesi de düşünülebilir mi?
 
Van’da evlerinde kalan yaşlılarımızla yaptığımız röportajda çok bunaldıklarını ve kendilerini çok kötü hissettiklerini ifade ettiler…
Van’da bulunan bir yaşlı büyüğümüz; “ Oğlum, bir aydan fazla evdeyim. Tam altı cumadır, Cuma namazına gitmedim. Evde çok sıkıldım. Her gün ağlıyorum. Devletimizden bir isteğim var. Bu 4 günlük yasakta bizler belirli saatlerde dışarı çıkalım. Bir parkta biraz hava alalım. İnanın kendimi iyi hissetmiyorum. Benim bahçem yok. Sitede yaşıyorum. Benim gibi birçok insan var. Rabbim bu belayı biran önce başımızdan def etsin. İnanın bizleri bir iki saat çıkarsalar, bizler kendimize geleceğiz.”dedi.
 
VAN GAZETESİ – 0544 409 0328
Haber: Eyşan Yetkin
 

evde intihar eşiğine gelen yaşlılara esneklik getirilmeli vanda 65 ya üstü yaşlılar bunaldı vanda bulunan yaşlılar evden ıkmak istiyor yaşlı van van’daki yaşlı büyüklerimizden anlamlı bir mesaj var