Google Arama Merkezi'ndeki yenilikler

TAKİP ET

Google Arama Merkezi'nde yenilikler devam edildiği ve bu yeniliklerinde sürekli yeni jenerasyona göre yapıldığı da göz önünde tutuldu. Dünya'da ve Van'da Google Chrome hakkında neler denildi? 

Türkiye'nin en çok kullandığı arama motorlarından biri olduğunu buradan anlatmak isterim. Google sürekli kendisini yenileyen ve sürekli farklı projeler üreten kurumsal bir markadır. Google'de en büyük etken aradığımızı anında bulabilme ve içerik üreticileri daha geniş olmasıdır. Tabi yeni güncelleme yazılım firmalarına ve seo hizmetleri veren şirketlere ne gibi etki yaratacak bilmiyoruz ama kullanıcılar için harika bir çalışma olduğunu Van Gazetesi Haber sitesi olarak buradan açıklaya biliriz.

Ülkemizde milyonlarca kullanıcının ticari olarak faaliyet gösterdiği, işlerini daha rahat genişlettiği ve büyüttüğü sanal ortamda en büyük etkeninde Google Chrome olduğunu buradan söylemek gerekir. Kimi zaman sadelik yolunda devam eden kimi zaman ise; daha ağır çalışmalar yürüterek vatandaşlara anında hizmet sunan büyük arama dökümanıdır. Şimdiden teşekkür ederiz Google Chrome."dedi.

PEKİ O GOOGLEDEKİ YENİLİKLER NELER?
Google Arama Merkezi'ndeki yenilikler


Blogumuzdaki son duyurular, dokümanlarda yapılan değişiklikler, yaklaşan Arama etkinlikleri, YouTube videoları ve podcast bölümleri dahil olmak üzere SEO ve Google Arama ile ilgili son haberlere göz atın.

Bir yıllık Google Arama Merkezi

Bir yıl önce yeni sitemizi kullanıma sunduk ve sevgili ismimiz Google Web Yöneticilerini yeni bir takma ad için geride bıraktığımızı duyurduk: Google Arama Merkezi. 2020'nin başında, tüm içeriğimizi bulması kolay tek bir konumda yeniden birleştirmenin umutları ve hayalleriyle doluyduk, bunun aslında yapılması gereken bir ton iş olduğunu çabucak öğrendik (buna kesinlikle şok olduk, size söylüyorum)

Lansmandan bu yana neler yaptık?

Bu yıl içeriğimizi geliştirmek, birçok yeni belge yazmak, 13 yerel dildeki blogu taşımak ve ana sayfamız için yeni bir kontrol listesi geliştirmek için dahili SEO ekibimizle birlikte çalışıyoruz.

İçeriği geliştirmek için SEO uzmanlarımızla birlikte çalışmak

Google Arama Merkezi'nin içeriğini iyileştirmeye yardımcı olmak için SEO uzmanlarımıza ulaştık. Binlerce URL'nin site geçişimizin izlenmesine, bozuk yönlendirmelerin belirlenmesine ve trafiğin yeni siteye düzgün şekilde taşınmasına yardımcı oldular. 200'den fazla sayfada başlık öğelerimizi ve açıklamalarımızı geliştirmek için onlarla birlikte çalıştık .

Okurlarımız tarafından en çok görüntülenen öncelikli belgelerle veya daha fazla trafik alması gerektiğini düşündüğümüz belgelerle başladık. Ayrıca trafiği optimize etmek istediğimiz birkaç durum da oldu (örneğin, sayfamız yalnızca site sahibi kaldırma işlemleriyle ilgiliyken , sayfaları kaldırmak isteyen arama yapanlardan kullanıcı geri bildirimi alıyorduk.

SEO yardımı için John, Lizzi ve Arama İlişkileri ekibi tarafından her gün bağlantı kurulmaz. Google'ın kendi SEO yönergelerine dayanan yetkili SEO içeriğini SEO'ya yardımcı olmak garip bir görevdir. Google Meet'in diğer ucunda John, Lizzi ve Arama İlişkileri ekibinin SEO konusunda danışmanlık yapması daha da garip. Yine de, meydan okumayı ve fırsatı ele almaktan çok heyecanlandık.

Google'da SEO yapmak, tüm sitelerin Arama Merkezi için yapmak anlamına gelse bile gerçek bir şeydir. Bu projeye Google'ın diğer pazarlama, içerik ve ürün web sitelerinin çoğunda yaptığımız gibi yaklaştık. Yönergeler, en iyi uygulamalar ve deneyimle desteklenen bu yaklaşım genellikle sektörde çalışan herkesle aynıdır. Ancak, Google Arama ile Google'da SEO yapan kişiler arasında kesin bir ayrım yapmak için kullanabileceğimiz araçlar, veriler ve bilgiler konusunda sınırlıyız. Bu, haksız bir avantajımızın olmamasını sağlamaya yardımcı olur.

Arama Merkezi taşıma işlemine yardımcı olmak, tıpkı yardımcı olduğumuz diğer taşıma işlemleri gibi gerçekleşti. Anahtar sayfalar için anahtar kelime araştırması ve meta veri optimizasyonlarını tamamladık, yönlendirme eşleme ve QA-ing yönlendirmelerine yardımcı olduk ve ilerlemeyi izlemeye ve geçiş sonrası analizi tamamlamaya yardımcı olmak için bir Google Data Studio panosu oluşturduk. Bilirsiniz, tipik SEO geçiş kontrol listesi.

Geçişten sonra SEO topluluğundan gelen tepkileri görmek de gerçekten eğlenceliydi. Twitter'da aktifiz ve tüm SEO yayınlarına aboneyiz (sonuçta sadece normal SEO'larız), bu nedenle geri bildirimleri, tüm makaleleri ve Search Off The Record podcast'inde bir not almak harikaydı .

Fırsat için Lizzi, John ve Arama İlişkileri ekiplerinin geri kalanına teşekkürler. Ortaklığımızı sürdürmek ve Google Arama Merkezi'nin (utanmaz dahili bağlantı fişi) büyümesine yardımcı olmak için sabırsızlanıyoruz .

–Jason Stevens, Growth Lab SEO (Google'ın Dahili SEO Ekibi)

Daha fazla belge ekleme

Konulara göre gruplandırmayı, yeni belgeler yayınlamayı ve aşağıdaki konulara ilişkin kılavuzumuzu yenilemeyi içeren dizin oluşturma ve tarama belgelerimizi yeniden yapılandırdık:

Robots.txt'nin ne olduğunu ve kullanım amacının ne olduğunu daha net hale getirmek için robots.txt sayfasına giriş basitleştirildi ve robots.txt dosyalarının oluşturulması ve güncellenmesiyle ilgili talimatları genişletti .

HTTP durum kodlarının ve ağ ve DNS hatalarının Google Arama'yı nasıl etkilediğine ilişkin yeni kılavuz eklendi .

Farklı yönlendirme türleri ve bunların Google Arama üzerindeki etkileriyle yeniden yönlendirme kılavuzumuzu önemli ölçüde genişlettik .
Google Arama operatörleri hakkında yeni belgeler yazdı .
Google Arama'da e-ticaret için yeni bir dizi kılavuz yayınlandı .

13 yerel dil blogumuzu taşıma

Birkaç hafta önce, 2005'e dayanan içerik de dahil olmak üzere 13 yerel dildeki blogumuzun geçişini ve yeniden yönlendirmesini tamamladık. Binlerce gönderiyi İngilizce karşılıklarıyla eşleştirerek belirli bir içerik parçası için diller arasında geçiş yapmayı kolaylaştırdık. İçeriği bu şekilde senkronize etmek, her zaman yeşil olan gönderileri daha fazla dile genişletmemizi, bizden önce başkaları tarafından yapılan çeviri çalışmalarını korumamızı ve saklamamızı ve insanların zaten sahip olduğumuz içeriği keşfetmesini kolaylaştırmamızı sağlar.

Öğrenme yollarını oluşturmak için hedef kitlemizi analiz ettik ve ana sayfamıza gelen kullanıcıların bir başlangıç yapmak veya genel olarak daha fazla bilgi edinmek istediğini fark ettik (belirli sorularla derin URL'lere ulaşan kullanıcıların aksine). Bu etkileşimli öğrenme yolu ile, SEO'lar, dijital pazarlamacılar ve işletme sahiplerinden oluşan yeni kullanıcıların artık Google Arama Merkezi'ndeki içeriği daha akıcı ve yapılandırılmış bir şekilde keşfedebileceğini umuyoruz.

Ayrıca, SEO dışı kitleler için kaynak isteyen birçok SEO'yu duyuyoruz. ?card=owner URL'de önceden tanımlanmış parametrelerle belirli bir öğrenme yolunu veya web sitesi sahibinin kontrol listesini paylaşabilirsiniz . Basitleştirilmiş grafikler, arama özelliklerinin daha görsel bir şekilde tanıtılmasına yardımcı olarak özelliğin tanınmasını kolaylaştırır. Önümüzdeki aylarda daha fazla değişiklik ve iyileştirme görebilmeniz için widget'ı yineliyoruz.

Ne geliştirildi
Ocak 2021 ile Ekim 2021 arasındaki dönem ile önceki yıl karşılaştırıldığında, Google Arama Merkezi'ne taşınan URL'lerin Google Arama'dan gelen tıklamalarında YY %240 artış görüldü. Aşağıdaki grafik, geçişten üç ay önce ve sonra içeriğimize yapılan tıklamaları göstermektedir (ayrı yerlerdeyken ve tek bir yerde birleştiğinde):

Taşıma ve yeniden tasarım nedeniyle, Arama Merkezi blogu Web Yöneticisi Merkezi blogundan da daha iyi performans gösteriyor: Taşımadan üç ay sonra, Arama Merkezi blogu tıklamalarda %159 ve gösterimlerde %23 arttı. 13 yerel dil blogunun geçişini henüz tamamladığımız için bu veriler yalnızca İngilizce Web Yöneticisi Merkezi blogunu içerir. Yerel dildeki blog geçişinin site trafiğimizi nasıl etkilediğini görmek için Arama Merkezi bloguna gelen trafiği izlemeye devam edeceğiz.

Search Console Yardım Merkezi'nden taşınan makalelerin tıklama sayısı da arttı. Örneğin, şu konular için performans iyileştirildi: site haritası (+%99 tıklama), robots.txt (+%27 tıklama), HTTPS (+66% tıklama).

Ne işe yaradı , ne yaramadı

İnsanların bir ay içinde yeni Google Arama Merkezi adını kullanmaya başladığını fark ettik. SEO uzmanlarımız , ad değişikliğine yönelik arama ilgisini izlemek için Anahtar Kelime Planlayıcı'da çalıştı ve Google Arama Merkezi'nin lansmanı ve tanıtımından sonra "Google Arama Merkezi"nin arama ilgisinde "Google Web Yöneticisi Merkezi"ni (+%250) geride bıraktığını gördük.

İyi çalışan bir başka şey de, yeni sitemizde bir şeyler yayınlamanın çok daha kolay hale gelmesi. Ekibimizden giderek artan sayıda katkıda bulunanlar, otomatik olarak daha fazla içeriğin desteklenen tüm dillerde sorunsuz bir şekilde yayınlanmasına yol açıyor. Geçmişte blog yazılarının çevrilmesi aylar alırken, yeni sitemizde çevrilmiş içerikler sadece birkaç gün içinde kullanılabilir hale gelebilir.

Herhangi bir büyük lansmanda olduğu gibi, planlandığı gibi gitmeyen şeyler vardı:

Yerel dildeki blogları taşıma. URL'leri eşleştirmek tahmin ettiğimizden çok daha uzun sürdü ve yol boyunca bozuk Python komut dosyaları gibi başka hıçkırıklarla karşılaştık.
Bir yıl önceki lansman günü için istediğimiz her şeyi bitirememek (örneğin, ana sayfadaki kontrol listesi, blogları taşıma ve diğer istek listesi öğeleri). öğrendiklerimiz

Tüm site taşıma ve marka değişikliği projesi, ekip için ufuk açıcı bir deneyimdi. Bunlar en çok öne çıkan şeyler:

Diller zordur. Tek bir dil için tek bir site taşıma işlemi yeterince zordur, ancak ayrı JavaScript yönlendirmeleri gerektiren kendi URL kalıplarına sahip 13 yerelleştirilmiş site daha ekleyin ve sonunda başınız ağrır.
Gerçekten kendi testimizi yemeliyiz: JavaScript yönlendirmelerinin meta yönlendirmeleri kadar iyi olduğu ortaya çıktı .
RSS hala yeterince popüler, onu yeni bloga eklemek zorunda kaldık .
De-SEOing göründüğü kadar garip, ancak GERÇEKTEN iyi trafiği yakalamak istiyorsunuz.
SEO ile ilgili bir sitede SEO'larla çalışmak beyninize zarar verebilir: optimize etmekten bahseden şeyi optimize ediyorsunuz.
Peki , tekrar yapar mıyız?
Lizzi, Gary'ye sordu ve ne dedi biliyor musun? "Numara."

 

Google Arama Merkezi SEO Growth Lab SEO Jason Stevens Google