Van Depremin Ardından Valilik ve AFAD'dan Açıklama

TAKİP ET

Van'ın Tuşba ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından yetkililerden gelen açıklamalara göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Van Valiliği, Van'ın Tuşba ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depreme ilişkin resmi bir açıklama yapmıştır. Ayrıca, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) da bu depremle ilgili bilgi vermiştir. İşte Valilik ve AFAD tarafından yapılan açıklamaların derlenmiş hali:

AFAD ve Van Valiliği, gelişmeleri yakından takip ediyor.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer almaktadır: "Van Gölü merkezli 4.7 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelerimize göre herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır. Ekiplerimiz taramalarını sürdürüyor. Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun."

AFAD da depremle ilgili şu açıklamayı yapmıştır: "Depremde can ve mal kaybının olmadığını açıklıyoruz. Van/Tuşba ilçemizde saat 14:04'te meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası, almış olduğumuz ilk bilgilere göre can ve mal kaybının olmadığı anlaşılmıştır. Süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Geçmiş olsun Van."

Bu açıklamalar, Van'da meydana gelen depremin ardından kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapılmıştır. Deprem sonucunda can ve mal kaybının olmaması sevindirici bir haber olup, yetkililer süreci yakından takip etmektedirler.

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

 

 

 

deprem van afad van haber van haberleri